България желае да развива с Руската федерация отношения, основани на

...
България желае да развива с Руската федерация отношения, основани на
Коментари Харесай

Цвета Караянчева обясни на Вячеслав Володин какви желания има България към Русия

България желае да развива с Руската федерация връзки, учредени на градивното съдействие и взаимното ценене на ползите. Това съобщи ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева на среща с ръководителя на Държавната дума на Федералното заседание на Руската федерация Вячеслав Володин.

Парламентарна делегация, водена от ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева, е на публично посещаване в Москва. В състава на делегацията са съпредседателите на Групата за другарство България – Русия Красимир Велчев и Антон Кутев, заместник-председателят на групата Волен Сидеров и народните представители Диана Саватева, Боряна Георгиева и Ахмед Ахмедов.



Нашата страна е заинтригувана от воденето на равнопоставен и взаимноизгоден политически разговор, при който се управлява от своите национални ползи и в същото време регистрира общата политика на държавите-членки на Европейски Съюз и НАТО, акцентира Цвета Караянчева. Убедени сме, че подобен разговор ще спомага за развиването на съдействието в области от съвместен интерес, за намирането на взаимноприемливи решения по настоящи въпроси на двустранните връзки, както и за замяна на отзиви по настоящи въпроси на интернационалния дневен ред, добави тя.

Председателят на Народното събрание означи, че връзките сред България и Руската федерация се основават на дългогодишни исторически обичаи, културна непосредственост и другарски връзки сред двата народа. България работи за възобновяване на доверието и за развиването на открити и прагматични връзки сред Брюксел и Москва, акцентира тя. Европейски Съюз и Русия имат стратегическо значение един за различен и припокриващи се ползи в доста области, макар разликите, означи ръководителят на Народното събрание. Според нея съдействието с Русия следва да се задълбочава по въпроси от съвместен интерес.

Цвета Караянчева означи, че България желае да продължи и засилва връзките си с Русия в икономическата област на взаимноизгодна и прагматична основа. Сред областите за двустранно съдействие бяха посочени туризмът, превозът, логистиката.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР