България изпреварва в едно конкретно производство всички останали държави в

...
България изпреварва в едно конкретно производство всички останали държави в
Коментари Харесай

България №1 по тикви в ЕС

България изпреварва в едно съответно произвеждане всички останали страни в Европейски Съюз. Оказа се, че страната ни е най-големият производител на тикви в Съюза.
Това излиза наяве от данни, които Евростат популяризира преди Хелоуин.
През 2016 година нашата страна е произвела 133 000 тона тикви . В класацията на второ място е Испания , Франция остава на трета позиция. Далеч обратно в " тиквената конкуренция " остават Германия и Португалия.
В последните години страната плащаше в допълнение за развъждане на тикви и това увеличи изкуствено производството.
" Имаше го и този миг, защото до предходната година имаше обвързано подкрепяне за тиквите, много хора насяха доста декари с тикви поради дотацията, тъй като по този метод си избиват рентите, които заплащат. Но за жалост те ги сяха не с цел да получат рандеман, а поради дотацията. Тези хора бързо отпаднаха от системата, защото, в случай че не полагаш грижи, няма по какъв начин да получиш положителни добиви ", сподели производителят Данаил Йорданов.
През 2016 година стана ясно, че производството на тикви в България е повишено 210 пъти за 1 година . Това регистрира тогавашният министър на земеделието и храните в оставка Десислава Танева, която обаче зааяви, че свръхпроизводството на тикви поради дотации ще бъде овладяно като се спре финансовата поддръжка за тях.
Данаил Йорданов показа, че към сегашния миг от капризния зарзават не се печели, а от други култури - да, съобщи Дарик.
Хелоуин не води до изключително огромно търсене на тикви, а и има разлика от тиква до тиква, изясни още Данаил Йорданов. " Това се дължи на традициите у нас и по отношение на развъждането, и по отношение на потреблението на тикви, защото българинът е привикнал да хапва тиква с мед и орехи, на супи, всячески. Затова ги гледат хората, а не за Хелоуин да вземем за пример или някакви празници ", разяснява той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР