България изпрати една от най-успешните си години в спорта от

...
България изпрати една от най-успешните си години в спорта от
Коментари Харесай

Фотофиниш между Стойка Кръстева и Ивет Горанова в избора за „Спортист на годинат“

България изпрати една от най-успешните си години в спорта от много време насам, като даже видяхме извънредно оспорвана борба за купата „ Спортист на годината “ сред Стойка Кръстева и Ивет Горанова.

Каратистката обаче завоюва малко повече доверие от публицистите у нас, като натрупа 1 265 точки в анкетата, до момента в който боксьорката остана на второ място с 1 241 точки. Трета пък е Антоанета Костадинова с триумфите ѝ в спортната пукотевица с 995 точки.



Нямаше сходна конспирация обаче в избора за „ Отбор на годината “. Там ансамбълът по художествена гимнастика завоюва безапелационно вота пред юношите до 19 години по волейбол и баскетболния отбор при мъжете. Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова шокираха света с олимпийското злато през лятото, когато детронираха хегемона Русия.



Весела Димитрова също справедливо бе определена за „ Треньор на годината “, защото тя съумя да приготви девойките от ансамбъла за най-големия триумф в кариерите им.



Християн Стоянов пък се поздрави с оценката „ Спортист на годината с увреждания “, откакто завоюва сребърен орден от Параолимпиадата в бягането на 1500 метра Т46.

Очаква се да бъде проведена специфична гала за спечелилите през януари, когато се чака и Цветан Пиронкова да получи своя приз от 2020 година Тогава тя бе оповестена за №1 проформа, тъй като COVID-19 върлуваше с цялостна мощ, а имунизациите към момента не бяха необятно налични.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР