България изпрати днес 12 строителни инженери в Албания, за да

...
България изпрати днес 12 строителни инженери в Албания, за да
Коментари Харесай

България изпрати в Албания 12 строителни инженери

България изпрати през днешния ден 12 строителни инженери в Албания, с цел да оказват помощ при оценката на постройките, потърпевши след земетресението. Това съобщи вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева пред краткотрайно изпълняващият длъжността външен министър на Албания Гент Цакай.

Двамата разговаряха в Братислава в границите на срещата на външните министри от Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ).

Екипът инженери дойде в Тирана по молба на албанската страна, отправена от господин Цакай по телефона пред министър Захариева в края на предходната седмица. Веднага след приемането на настояването, вицепремиерът се свърза с Министерството на районното развиване и благоустройството и с тяхно подпомагане Университетът по архитектура, строителство и геодезия излъчи 12 експерти под управлението на проф. доктор инж. Богомил Петров от Катедра “Строителни материали и изолации”. В 6 ч. сутринта те отпътуваха от България с техника за установяване на евентуалната здравина на напън на бетона, за сканиране на армировка и за ултразвукова диагностика на бетона, а към 17 ч българско време екипът отпътува от Тирана за Дуръс.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР