България изпраща помощ на Хърватия, съгласно решение на Министерския съвет

...
България изпраща помощ на Хърватия, съгласно решение на Министерския съвет
Коментари Харесай

България изпраща 100 хил. евро в помощ на Хърватия |

България изпраща помощ на Хърватия, според решение на Министерския съвет от през днешния ден.

Страната ни ще обезпечи 100 евро на разтърсваната от през вчерашния ден от смъртоносни и разрушителни трусове страна, съобщи министърът на външните работи Екатерина Захариева на брифинг, завършил преди минути. Ако получим информация за нужна спомагателна помощ, ние сме подготвени да я окажем, увери Захариева.

По 50 хиляди от помощта ни ще бъдат ориентирани към възобновяване на две емблематични здания, свързани с българската история - Горноградската гимназия и Хърватската академия на науките и изкуствата.

Две огромни компании, бутилиращи минерална вода - от Велинград и смолянско, ще изпратят два ТИР-а с вода. Питейната вода в този момент е изключително нужна на жителите на Хърватия.

Първият ТИР ще замине през днешния ден, вторият - на 4 януари. Организацията по превозването поема БЧК.

" Изказвам съболезнования към околните на починалите. Всички се молим и се надяваме броят на жертвите да не се усилва (на този стадий е известно, че са починали 7 души - бел. ред.). (...) Поклон пред тяхното обединяване и обстоятелството, че са дружно в този сложен миг. Искам да ги уверя, че ние сме дружно с тях също ", сподели Захариева.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР