България изпълнява стриктно Маастрихтските критерии и ще влезе в чакалнята

...
България изпълнява стриктно Маастрихтските критерии и ще влезе в чакалнята
Коментари Харесай

Борисов: През юли България ще е в "чакалнята" на еврозоната

България извършва прецизно Маастрихтските критерии и ще влезе в чакалнята на Еврозоната през юли, съобщи министър-председателят Бойко Борисов. 

" Тази година ще финишираме с над 120 милиарда лева Брутният вътрешен продукт. Бюджетите са ни на остатък, растежът на контрабандата е под 5%, безработицата под 5%, в действителност единствено тези, които не желаят да работят, не работят. Огромен фискален запас. Защита на външните граници. Нула миграция, " посочи министър председателят по време на конгрес, с който беше маркирана 25-ата годишнина от активността на фондация " Конрад Аденауер " в България.

България стартира подготовка за участие в обменно-валутния механизъм ERM II и за тясно съдействие с единния банков контролен механизъм през юли предходната година. В момента Европейската централна банка прави инспекция на качеството на активите и стрес-тестове в шест банки. 

Според финансовия министър Владислав Горанов, най-ранният механически период за въвеждане на еврото е 2022, само че 2023 година е доста по-реалистичен вид. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР