България изнася оръжия и стоки за употреба за над 60

...
България изнася оръжия и стоки за употреба за над 60
Коментари Харесай

Корнелия Нинова се цунка с Елена Гунчева: Не изнасяме оръжия за Украйна

България изнася оръжия и артикули за приложимост за над 60 страни. Нито 1 експорт не е за Украйна, освен откогато е държавното управление на Кирил Петков, а от 2015 г.Това увери вицепремиерът Корнелия Нинова по време на днешния парламентарен надзор в отговор на депутата от " Възраждане " Елена Гунчева за това изнасяни ли са оръжия от цех " Арсенал " за Украйна.

Категорично и твърдо декларирам, че " Българска социалистическа партия за България " няма да разреши със средствата, които разполагаме, България да бъде намесена във войната посредством доставка на оръжия, муниции и артикули с двойна приложимост, сподели Нинова.

Приветствам това, което казвате и знам, и се надявам, че няма да отстъпите от тази позиция. Ще предоставим и други документи, както и очевидци на това, което се е случило, настоя обаче Гунчева.

Комисията в Министерството на стопанската система и промишлеността няма нито законовото, нито практическото право да ревизира покупко-продажби на място. Ние получаваме документи, които първо са тествани и подписани от ДАНС, по-късно от военната информация, Министерство на вътрешните работи, министерството на защитата, министерството на външните работи и финален поставя автограф министърът на стопанската система, който и да е той. Ако имате подозрение, че нещо се прави отвън рамките на закона, апелирам да се обърнете към способените органи, изясни обаче Нинова.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР