България излиза срещу Кипър в контролна среща тази вечер от

...
България излиза срещу Кипър в контролна среща тази вечер от
Коментари Харесай

Националите гонят в Кипър трети пореден успех с Кръстаич начело

 Efbet Article Horizontal 1180X300
България излиза против Кипър в контролна среща довечера от 19:00 часа на стадион " АЕК Арена " в Ларнака. Това ще е третият мач на Младен Кръстаич отпред на " трикольорите ", като до този миг нашите имат две победи от два дуела под управлението на сръбския експерт.
Българите надделяха Гибралтар вкъщи с 5:1 и Северна Македония с 1:0 като посетител в Лигата на Нациите, което им донесе и 2-ро място група 4 на Лига " C ".

Довечера националите ще имат първата си подготовка преди началото на европейските квалификации напролет, а в неделя ще премерят сили с Люксембург, безусловно минути преди старта на Мондиал 2022.

На конференцията си преди дуела Кръстаич придаде значимо значение на срещата с Кипър, изтъквайки, че тя не е просто една контрола, а е доста значима за стиковането на другояче младия тим, за който предстоят значими мачове идната пролет. Oт първичния лист на България поради травми отпаднаха Виктор Попов, Илиян Стефанов и Доминик Янков, както и нападателят Мартин Минчев, който не беше пуснат от Спарта (Прага) заради проблеми в графика на чешкия футбол. На тяхно място бяха извикани Станислав Шопов, Матео Стаматов и Спас Делев. България има огромно преимущество над Кипър в играните публични мачове 6 победи, 1 тъждество и 1 загуба. За последно двата отбора се срещнаха през 2018-та в Лига на нациите, когато нашите национали завоюваха с 2:1 в София и приключиха наедно 1:1 в Никозия.

Неприятна вест за Франция: Кристофър Нкунку пропуща Световното поради контузия

Световният първенец Франция понесе тежък удар дни преди началото на Мондиал 2022. Нападателят на отбора Кристофър Нкунку е изкълчил коляното си по време на тренировката на " петлите " във вторник. Инцидентът се е случил при битка за топката със съотборника му Едуардо Камавинга. Травмата пък го вади от състава и по този начин Нкунку ще пропусне започващото в неделя Световно състезание в Катар. От лагера на Франция пожелаха на своя футболист бързо възобновяване с публично известие.

Кристофър Нкунку е измежду изгряващите звезди на френския футбол. 25-годишният състезател няма нито един гол в осемте си дуела за “петлите ”, само че за сметка на това е отбелязал цели 17 попадения в 23-те срещи във всички шампионати за клубния си тим Република България Лайпциг през този сезон. Според RMC Sport той ще бъде заместен от 23-годишния нападател на Айнтрахт (Франкфурт) Рандал Коло Муани, който има единствено два мача за Франция до момента.

Рафаел Надал отпадна от Финалите на АTP и повтори отрицателна серия от 2009 година

Каспер Рууд стана първият полуфиналист в Торино. Норвежецът откри място измежду четиримата най-хубави във Финалите на АТР за втора поредна година, откакто победи Тейлър Фриц с 6-3, 4-6, 7-6(6).

Рууд и Фритц изиграха оспорван дуел, траял над 2 часа. Норвежецът завоюва първия сет, записвайки ранен пробив, след който не изпусна самодейността и стигна до 6:3 в своя изгода. Във втория Фритц дочака своя миг в 10-ия гейм, в който съумя да пробие завоюва след 6:4 в своя изгода. В решителния трети сет жестоката борба продължи и никой не съумя да вземе превъзходство, като се наложи да се играе тайбрек. В него норвежецът показва по-стабилни нерви, още от началото взе самодейността и съумя да завоюва с 8:6 точки, с което да вземе и мача.

Успехът на Рууд значи и несъмнено отпадане на Рафаел Надал, който преди този момент загуби с 3:6, 4:6 от Феликс Оже-Алиасим. Това бе второ негово проваляне в групата и той към този момент няма и теоритичен късмет да заеме някое от първите две места в крайното класиране, даващи право на присъединяване на 1/2-финалите. Испанецът дефинитивно ще срещне точно Надал в мач без значение. Фриц ще се изправи против Феликс Оже-Алиасим, а спечелилият ще продължи напред.

 

Хебър приема полския Алурон Варта (Заверче) във втория си мач от групите на Шампионска лига

Волейболният първенец на България при мъжете Хебър (Пазарджик) излиза през днешния ден от 19,00 часа против полския Алурон Варта (Заверче) в зала “Васил Левски ” в Пазарджик в мач от 2-рия кръг на Група В на Шампионската лига по волейбол.

Възпитаниците на Камило Плачи ще се опитат да завоюват първи триумф в груповата фаза на най-престижния европейски клубен шампионат, откакто в първия кръг поведоха с 2:0 гейма, само че изпуснаха триумф като посетител над Берлин Волейс и изгубиха трагично с 2:3 гейма. От своя страна Заверче започва с триумф в Шампионската лига след триумф вкъщи над турския Хлакбанк (Анкара) с 3:1 гейма.

Камило Плачи се надява австрийският разпределител Александер Туш да е изцяло здрав и да може да разчита на него в дуела против бронзовите медалисти от шампионата на Полша. Аут от сметките на италианския експерт обаче остава някогашният  национал Николай Николов, който е контузен.

Сакраменто - Бруклин 153:121: " Кралете " надделяха " мрежите " в най-резултатния си мач от близо 30 година насам

Терънс Дейвис влезе от пейката и вкара 31 точки за триумфа на Сакраменто със 153:121 против Бруклин Нетс като хазаин в мач от постоянния сезон на НБА на Съединени американски щати и Канада. Победата е четвърта поредна за Кингс. Кевин Хюртер приключи с 19 точки, а Домантас Сабонис добави 17 пункта, 7 битки и 7 асистенции за най-резултатния мач на Сакраменто от близо 30 години насам. Тимът завоюва седем от последните си девет дуела, след кошмарния старт с 4 следващи загуби  в първия сезон на треньора Майк Браун. Кевин Дюрант вкара 27 точки, с цел да поведе Бруклин, само че отборът му нямаше отговор в отбрана против Сакраменто. Допуснатите 153 точки са рекордни в историята на Нетс в мач от постоянния сезон. Решаваща се оказа втората четвърт, в която Кингс дръпнаха в резултата след серия от 27-4. Терънс Дейвис стартира с тройка, а Сакраменто не пропусна нито един изстрел в продължение на съвсем шест минути. Единствените точки на Нетс бяха от панер на Едмънд Съмнър и два наказателни удара от Дюрант. Сакраменто не спря дотук и натрупа преднина от 109:70 след нова тройка на Хюртер четири минути преди края на третата четвърт. Това беше и най-големият задатък за Кингс в срещата. Докрая Дейвис и компания не разрешиха на противника даже да си намерения, че може да се върне в мача и завоюваха безапелационно.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР