България изглежда постижима цел на започналата от Русия дезинформационна война,

...
България изглежда постижима цел на започналата от Русия дезинформационна война,
Коментари Харесай

Огнян Стефанов: Службите ни са сюнгери, напоени с руско влияние

" България наподобява постижима цел на почналата от Русия дезинформационна война, защото гръмогласни и с висок достъп до медии са точно такива лица като Боян Чуков. Той твърди, че Путин желае да направи от Русия „ Ноев ковчег “. Ние виждаме, че доста сполучливо го докарва на ковчег. За „ Ноев “ - не съм доста сигурен. В съветския вид Ноевият ковчег е крайцера „ Аврора “. Потънал е към този момент, едвам се вижда на повърхността ".

Това сподели в предаването „ Честно казано с Люба Кулезич “ по „ Евроком “ журналистът и създател на Фрог Нюз Огнян Стефанов.

„ В България виждам претворена онлайн онази метафора на Чърчил, съгласно която „ социализъм е, когато плъховете плуват към потъващия транспортен съд “. Ние сме в същата обстановка. Днес /б.р. вчера/ видяхме интензивно плаващите към потъващия транспортен съд „ Аврора “, изясни той.

„ Тази тролска война се води от считания за сив кардинал на Путин милиардер и дъщерята на съветския президент. Тя оглавява най-голямата медийна компания, която владее доста медии. Към тази медийна компания доста анализатори причисляват и към този момент известния център на тролството в Санкт Петербург, в една бизнес постройка в един от крайните квартали. Това е генералният щаб на тази войска от тролове, която е разпръсната в разнообразни страни “, разяснява още Стефанов.

„ За тази война има две пояснения. Едното е, че тези хора имат проблем с мисленето, да не кажа с мозъка. Другото е, че са платени “, добави той.

„ Зависимостите нормално са свързани с финансови отговорности, компромати и недостатъци. Българите по принцип сме с много пробойни, изключително хора, които постоянно се появяват в общественото пространство. Ние ги знаем. Например, изтъкнат социолог, който с една отбелязвам е получил 1 млн. или 500 хиляди евро от КТБ. Прокуратурата не го преследва, той всеки ден е по медиите. Това не е ли взаимозависимост? Той всеки миг може да бъде измамен под отговорност. Голяма част от така наречен „ огромни медии “ също са взели милиони от компании, свързани с КТБ. Не са върнали и стотинка. Вижте в този момент в „ Труд “ всеки ден какви ги пишат. През ден Чуков гостува там “, сподели още журналистът.

Той разяснява и бездействието на Съвет за електронни медии във връзка с „ тежките операции и неистини, които ежедневно се изговарят от медиите “. „ Не съм забелязал никаква интервенция от тяхна страна “, разясни Стефанов и попита: „ Къде са нашите служби? Трябва нещо да се случи, тъй като те като сюнгери са напоени с съветско въздействие “.

„ Правителството безспорно има своята роля, само че огромна роля има и българската група на интелектуалците и на създателите “, счита той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР