България иска приятелство и добросъседство с Република Северна Македония. Всичко

...
България иска приятелство и добросъседство с Република Северна Македония. Всичко
Коментари Харесай

Ковачев: Политиците в РСМ да не си правят никакви сметки за ЕС

България желае другарство и добросъседство с Република Северна Македония. Всичко обаче зависи от македонските управляващи. Това съобщи български евродепутат от ЕНП Андрей Ковачев пред БТВ след нападението на български футболни почитатели в Скопие.

„ От другата страна си държат на идеологията, на всички тези митологии, които предават на младите генерации и има ненаказаност по отношение на езика на омразата “, съобщи Ковачев.

Неуважението към българите съгласно него се трансферира от политиците и медиите върху спорта и културата.

„ Няма по какъв начин, откакто самите политици в Република Северна Македония подклаждат сходно държание, да не се случват такива неприятни и неприемливи произшествия, които могат да стигнат и до съдбовни произшествия “, предизвести Ковачев.

Настояванията на Ковачев са българите да не бъдат дискриминирани в Северна Македония и да имат благоприятни условия за естествена реализация. Ковачев е на мнение, че правата на българите ще бъдат предпазени, посредством вписването им в Конституцията на РСМ.

„ Политиците в РСМ да не си вършат никакви сметки. Има европейско предложение, в което е записано, че договорът сред България и РСМ изисква да отстранен езика на омразата, да трансформират пропагандата в учебниците – това са част от условията на Европейски Съюз. Да не поясняват превратно какво е споделил Олаф Шолц и да не вървят от врата на врата да питат, че нищо друго не би трябвало да вършат, с цел да влязат в Европейски Съюз “, безапелационен е Андрей Ковачев.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР