България иска преразглеждане на постигнатото днес споразумение по пакет Мобилност.

...
България иска преразглеждане на постигнатото днес споразумение по пакет Мобилност.
Коментари Харесай

Настояваме за преразглеждане на споразумението за пакет „Мобилност”

България желае преразглеждане на постигнатото през днешния ден съглашение по пакет „ Мобилност ”. Това беше обявено от транспортния министър Росен Желязков на ексклузивен брифинг.

„ Връщането на камиона е непропорционална и дискриминационна мярка, както връщането на лидера и хибридния модел. Това са моментите в пакет „ Мобилност ”, по които България ще упорства за преразглеждане. Ще търсим арбитирането на съда “, заяви Желязков.

Според него става дума за едно огромно несъгласие.

„ От една страна приказваме за възстановяване на Европа, за зелена подвижност, а действаме наобратно и усилваме нездравословните излъчвания “, разяснява още транспортният министър.

По-рано през днешния ден на триалога беше реализирано съглашение за пакет „ Мобилност “, което не дава отговор на настояванията на България.

Преговарящите от Европейската комисия, Европарламента и Съвета се договориха водачите на камионите да спят не повече от 45 часа в кабините. През останалото време би трябвало да бъдат в хотел, който да се заплаща от работодателите. Освен това водачът на камиона е длъжен да се връща в родината си един път на 4 седмици.

Камионите пък ще би трябвало да се връщат в страната, в която е записана компанията, най-малко един път на 8 седмици. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР