България Иновативното училище в Пловдив, в което транверсалният подход по

...
България Иновативното училище в Пловдив, в което транверсалният подход по
Коментари Харесай

Иновативното училище в Пловдив, в което транверсалният подход по финландски е факт

България Иновативното учебно заведение в Пловдив, в което транверсалният метод по финландски е реалност В учебното заведение са основали лични просветителни платформи и видео уроци с новаторски програмен продукт 17 юли 2020, 09:32  Иновативното учебно заведение в Пловдив, в което транверсалният метод по финландски е реалност Източник: dir.bg
рофесионалната гимназия по електротехника и електроника (ПГЕЕ) в Пловдив е едно от елитните учебни заведения в региона. В него се приготвят техници и експерти в региона на електротехническата индустрия, електронната индустрия и осведомителните технологии. Директорът на образователното заведение Стоянка Анастасова споделя в изявление за Dir.bg опита на нейния екип в отдалеченото образование по време на пандемията.

Новата действителност в образованието с всички плюсове, открити дефекти и по какъв начин системата да работи като добре смазана машина ще са тематиките на конференцията "Образование от А до #. Иновативното учебно заведение ", което ще събере на една маса шефове на учебни заведения, ректори на университети, представители на европейските и българските институции, както и бизнеса, който предлага софтуерни решения. Форумът е на 17 юли в София Тех Парк като полемиката ще бъде предавана и онлайн през фейсбук страниците на уредниците. "Образование от А до #. Иновативното учебно заведение " е самодейност на Economic.bg, NOVA, Dir.bg и Kmeta.bg.

"Със своята неповторима институционална просвета ПГЕЕ реализира 100% цифровизация на образователния развой ", споделя Стоянка Анастасова.

В учебното заведение са основали лични просветителни платформи и видео уроци с новаторски програмен продукт, употребяват трансверсален метод на преподаване, имат съвременни кабинети, оборудвани от водещи компании в района.

Училището е и с максимален брой дуални паралелки в района по най-търсените специалности в "Тракия - икономическа зона ". Учениците работят по доста национални и интернационалните планове и по стратегия за интернационализация на образователните стратегии по професионална подготовка.

Зад гърба си има 20-години интернационална планова активност. Избрано е за Училище дипломат на Европейския парламент. Учениците, взаимно със своите преподаватели, са осъществили доста планове за възстановяване на физическата среда в учебното заведение: електронен звънец, осветителни уредби, рекламни електронни табла. Бизнесът е част от преподавателския екип и се явява коректив в учебната общественост. Има подписани контракти за съдействие и осъществяване на индустриална процедура с 35 компании от района.

- Г-жо Анастасова, какви са уроците от пандемията?

- Инвестицията в знанието на младежите ни накара да се активизираме, неуморният труд в трансформацията на образователното наличие от един тип в различен беше най-значимият миг за нас като учители и най-голямото предизвикателство.

Осъществявахме огромен брой трансверсални уроци по модела на финландската просветителна система, който сме усвоили още през 2013 година по интернационален план. Прилагахме екипната работа, като едно от изискванията за триумф, а опитът, който сме придобили преди този момент (обученията на педагогическата колегия), се оказа решителен фактор, с цел да се оправим с електронното образование.

Разбира се, и положителната ресурсна обезпеченост, като интерактивни екрани и модерни крайни устройства, притежавани от всеки възпитаник и преподавател също са от значимо значение. Уроците от пандемията за нас са, че реализира резултати този, който е адаптивен, който непрестанно се развива и е отдаден на това, което прави.

- Как се справихте с шоковата цифровизация?

- Справихме се чудесно, с помощта на авансово построените информационни канали за взаимоотношение с родители и възпитаници, своевременното консолидиране в образователния развой на разнородни електронни запаси (авторски видео уроци, интернет ресурси). Всички възпитаници съумяха да се интегрират в синхронния модел на образование, на дребна част от тях учебното заведение обезпечи интернет съгласуваност и крайни устройства (таблети и лаптопи).

- Какви бяха компликациите в онлайн образованието за преподавателите, за децата, за родителите...

- Начинът на взаимоотношение в учебната общественост бе изцяло безвреден, цифров и в същото време ефикасен. Родителите бяха в непрекъсната връзка и взаимодействаха с екипа за ръководство и учителите. Като знак за това е позитивната оценка, която дават за нашата работа. Ежедневната противоположна връзка и благодарности, благодарствени писма в медиите, които получаваме от тях.

- Вашата тактика за новата образователна година и кои неточности би трябвало да бъда избегнати за новата?

- В бъдеще, както и до момента, цифровите умения ще бъдат пиедестал в нашата работа. Дигитална тактика на ПГЕЕ включва:
- трансформирането на ръководството и образованието благодарение на цифровите технологии, разширение на съществуващата цифровизация, посредством въвеждане на технологии към нови управнически процеси и функционалности. Използване на мобилни просветителни приложения, облачни технологии и програмен продукт за ръководство на връзките с бизнес сътрудници и заинтригувани страни; - по-добра Интернет инфраструктура в дребните обитаеми места; - МОН да поема разноските за интернет на учители и ученици; - МОН да обезпечи по-голям брой профилиран софтуер; - да се разшири обсега на Национален парк ИКТ, инвестиция на по-голям брой интерактивни устройства за възпитаници и учители; - да се обезпечат безвъзмездни видео уроци, отговарящи на ДОС. - да се сложи акцент върху устното изпитване, отбраната и представянето на планове, а не върху писменото оценяване, защото то не дава съответна информация за усвоения материал, заради опцията от корист от страна на учениците; - актуализиране на платформата за обучение; - пускане на образователните часове в по-късен час и времевото им ограничение, доста часове пред екран поврежда очите и провокира главоболие; - спомагателна подготовка на учителите за работа със среди и системи за електронно образование и повишение на чуждоезиковата подготвеност на учителите.
- Как трансформирате образователното наличие, само че във форма за цифрова среда?

- Обучението беше изцяло виртуализирано посредством профилиран програмен продукт, развойни среди, програмен продукт за симулации на процеси, които изцяло дават отговор на тези в действителната физическа среда.

За всички специалности образованието бе на практика насочено към разработване на действителни планове. Силно е застъпен интердисциплинарния метод и STEM концепцията. За образованието по фундаменталните механически предмети с изключение на съчетанието на обичайни форми и смарт класна стая, бе допълнено със профилиран програмен продукт, като симулациите помогнаха учениците да придобият изясненост, прегледност, точност, явяваща се аналог на лабораторните условия в учебно заведение.

Настоящите условия не попречиха на нашите ученици да вземат участие в олимпиади, надпревари и състезания в е-среда.

- Обща цифрова платформа и достъп на всички до образователния развой - по кое време и по какъв начин е допустимо това?

- Наложително е всички учебни заведения да преминат на единна платформа при започване на образователната година 2020/2021. МОН финансира сметки за MS Teams, което е положително решение и дава равни благоприятни условия на всички учебни заведения до просветителни запаси и електронно ръководство. Като помощна среда беше въведена и zoom.us

- Какъв е общественият резултат от отдалеченото образование?

- Чрез комбиниране на присъствено образование в учебно заведение в часовете по практическо образование, физическо образование, часове по музика и изобразително изкуство, както и дребни екипи за планови активност в паралел със синхронно и асинхронно образование, в случаите, когато образователните стратегии разрешават.

Провеждането на часове на открити пространства също е подобаваща опция.

Социалните контакти остават значим аспект в развиването на личността на учениците, както и образуване на отзивчиви умения и работа в екип. Това се реализира посредством работа в групи, в присъствена форма, при съблюдаване на противоепидемичните ограничения.

- Дигитализацията в образованието е необратима. Каква е сполучливата формула?

- Електронното образование да бъде различна форма в интервалите на грипни ваканции, епидемиологични интервали, дава опция за безкрайно от времето и пространството работа, разрешава просветителните запаси да бъдат по едно и също време употребявани от огромен брой консуматори.
Явява се улеснение при предоставяне на съвещания, образуване на срещи с родители, в комфортно за всички страни време, при здравословни и социално-икономически проблеми не се постанова наваксване на изпуснатия образователен материал. Във всички останали случаи като дейно се постанова присъственото образование.


Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Водещи  Повече от 250 нови случая на ковид в България, умряли Повече от 250 нови случая на ковид в България, умряли  Голям православен празник е, вижте кой има имен ден през днешния ден Голям православен празник е, вижте кой има имен ден през днешния ден  Музикантът Калин Вельов стана народен представител от ГЕРБ Музикантът Калин Вельов стана народен представител от ГЕРБ  Симеонов: Решението за трите поискани оставки на министри е взето преждевременно Симеонов: Решението за трите поискани оставки на министри е взето преждевременно  1 Европейска комисия желае България да вдигне налозите  1 Студентите от Европа ще могат да влизат в Съединени американски щати  1 Вижте междинния застрахователен приход за май --> Пaрите ни  Европейска комисия желае България да вдигне налозите Европейска комисия желае България да вдигне налозите  Студентите от Европа ще могат да влизат в Съединени американски щати Студентите от Европа ще могат да влизат в Съединени американски щати  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 --> Не пропускай  Доскорошният национал по свободна битка Николай Щерев е в сериозно положение с COVID-19 Доскорошният национал по свободна битка Николай Щерев е в сериозно положение с COVID-19  „ Златните девойки “ с разтърсващи думи след гибелта на Николай Щерев „ Златните девойки “ с разтърсващи думи след гибелта на Николай Щерев  <br> Борисов: Ще създадем големи промени в кабинета <br>
Борисов: Ще създадем големи промени в кабинета
 Дъжд, гръмотевици, условия за градушки - къде ще вали? Дъжд, гръмотевици, условия за градушки - къде ще вали? Виц на деня Симпозиум на агрономите у нас. Български агроном в желанието да се похвали завел американския си сътрудник в една оранжерия. - Това какво е, сътрудник? -… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Последни  Започва Конференцията Започва Конференцията " Образование от А до #. Иновативното учебно заведение " Дискусия за бъдещето на електронното обучение среща мненията на разнообразни специалисти  Какво общо има с българското царско семейство това градче Какво общо има с българското царско семейство това градче Нека ви отведем на едно не изключително далечно, само че много любопитно виртуално странствуване  Рекорден брой новозаразени с ковид в Съединени американски щати Рекорден брой новозаразени с ковид в Съединени американски щати Флорида и Калифорния към този момент заемат челните места по брой на дейните случаи  Apple iPhone SE Vivacom още веднъж ще продава Apple iPhone Вече и трите огромни мобилни оператора в страната оферират смарт телефона  <p>Синьо лято със специфичната серия на Dacia Duster (тест драйв)</p> Синьо лято със специфичната серия на Dacia Duster (тест драйв) Dacia отпразнува 15 години от лансирането си в Европа с новата лимитирана серия Blue Line. Това е мотив още веднъж да завъртя няколкостотин километра с Duster, с цел да посрещна изгрева на 1 юли на морския бряг.  Китай и Иран сплотяват старания против Съединени американски щати Китай и Иран сплотяват старания против Съединени американски щати Отчаянието на Техеран го тласна в обятията на Пекин, написа Руслан Трад в разбор за Vesti.bg  <p>Болногледачката от България, която осъди немския си работодател&nbsp;</p> Без свободно време, без почивни дни. Болногледачката от България, която осъди немския си шеф Българката е първата болногледачка от Източна Европа, тръгнала да съди своя шеф в Германия  Всички пътуващи към Гърция би трябвало да попълнят електронни формуляри Всички пътуващи към Гърция би трябвало да попълнят електронни формуляри Гърция регистрира големи загуби в туризма поради условията за PCR проби  Маринела Арабаджиева Маринела Арабаджиева още веднъж се връща в ареста В края на май поради влошено здравословно положение, Арабаджиева беше пусната под домакински арест  Затвориха поделение на ловешката болница поради ковид Затвориха поделение на ловешката болница поради ковид То няма да приема пациенти през идващите два дни  <p>Борисов:&nbsp;Аранжирано е, пребивавам като аскет&nbsp;&nbsp;</p> Борисов за клипа от къщата му: Аранжирано е, пребивавам като монах Премиерът в Пловдив: Румен Радев е сценарист на всичко, тъй че знае повече от мен  Румен Радев Радев: Никакви прегрупирания в кабинета няма да спасят държавността " Има нации без държавни управления, само че няма държавни управления без нации ", съобщи президентът  <p>Осма вечер на антиправителствени протести&nbsp;</p> Осма вечер на антиправителствени митинги Протестиращите желаят оставките на кабинета " Борисов " и на основния прокурор Иван Гешев  Явор Джонев: Нашата просветителна система създава публично разделяне

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР