България имаше много по-достоен статут в някогашния съветски блок, отколкото

...
България имаше много по-достоен статут в някогашния съветски блок, отколкото
Коментари Харесай

Анализ от Македония: България имаше по-достоен статут в СССР, отколкото днес в ЕС

" България имаше доста по-достоен статут в тогавашния руски блок, в сравнение с през днешния ден в Европейския съюз, прави оценка Фил Батлер в разбор на страната, в която единствено един от девет поданици има вяра, че капитализма му е донесъл по-добър живот ", написа македонското електронно издание Off.net.mk в материал, показан от Агенция " Фокус " без редакторска интервенция.
Ако си послужим с днешните соц-реалистически изрази, които се ширят в Македония, България от дълго време е на прав път, единствено че българите наподобява не могат да оценят това и хващат своя път, който нормално ги води в чужбина.
В най-бедната страна в Европейски Съюз към днешна дата, която в миналото бе оповестена за " силиконовата котловина на Източна Европа ", продължава всеобщо изселване, в което жителите я напущат в алармиращи бройки.
Според оценките на Организация на обединените нации това, което през днешния ден остава в България, до 2050 година ще намалее с спомагателни 23%. Според " Амнести Интърнешънъл " България е на дъното в листата на първите 20 европейски страни по корупция. От тези, които са останали в страната, близо една четвърт живеят в изискванията на рискова беднотия. Безработицата е на доста ниско равнище (6%), само че тези, които работят, печелят приблизително под 500 евро.
По отношение на Брутният вътрешен продукт на глава от популацията, българската стопанска система е на равнището от 1973 година.
В ерата на Георги Димитров България е била считана за скъпа и съвсем привилегирована страна в Източния блок. Днес името й даже не се загатва от лицата, вземащи решения в Брюксел, в случай че не става въпрос за някой проблем. Вътре в нея съвсем всеки девети човек има вяра, че страната е по-добре след приемането на капитализма. Следователно всяка година 60 000 българи отпътуват, половината от тях в Германия.
Последните сигнали не демонстрират възстановяване на ситуацията. Напротив. От позицията на вицепремиер Красимир Каракачанов изиска затваряне на българския Хелзински комитет, което още веднъж включи алената светлина за загрижените.
България скоро ще остане и без квалифицирани доктори. Близо 40% от лекарите са над 60 години, 17% са по-стари от 65.
" Българите може да считат за отговорна англо-европейската надмощие, която запълни вакуума след разпадането на Съветския Съюз. Българските политици би трябвало да работят с единствените огромни сили, които имат разполагаем – Брюксел и НАТО. През 2004 година България се наведе задоволително, с цел да задоволи американците. А по-късно, през 2007 година, тя беше вкарана в обетованата земя, наречена Европейски Съюз, което за беше сигнал за Уол стрийт да измъкне килима под краката й ", написа Фил Батлер.
Ако се погледнат най-големите задгранични вложители в България, а това са Нидерландия, Германия и Австрия, ще се види познатата скица. Както и в другите Източноевропейски страни, и тук се употребява евтината работна ръка и данъчните облекчения, а се влага в западни хипермаркети, с които се събират парите на българските консуматори и се изнасят в Германия. В този смисъл, България е Мексико на Европейски Съюз, а ролята на Съединени американски щати я играе Германия, написа Батлер.
Той се надява, че България няма да приключи в учебниците като Югославия и напомня, че ще е сериозен проблем в случай че всички се изселят от страната, тъй като по този начин германците няма да имат на кого да продават храна в хипермаркетите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР