България има значителен потенциал за производство на качествени земеделски храни.

...
България има значителен потенциал за производство на качествени земеделски храни.
Коментари Харесай

България участва на изложението Зелена седмица“ в Берлин

България има забележителен капацитет за произвеждане на качествени аграрни храни. Това съобщи министър Румен Порожанов при разкриване на Международното ревю " Зелена седмица " в Берлин, на което за първи път България е страна-партньор. Германският му сътрудник Кристиан Шмид, по време на гала с над 3 хиляди посетители, подсети, че всеки е пробвал най-малко един от вкусните български артикули, а розовото ни масло е във всички качествени парфюми по света.

Тазгодишното присъединяване на България в Зелената седмица е под мотото " Ароматът на слънцето " и символизира българската роза.

В палатата ни посетители от целия свят могат да опитат вкусни български артикули като месни деликатеси, млечни артикули, биологичен пчелен мед, виновност и ракии.

И всичко това, под съпровода на национална музика, свежо благоухание и красива украса от живи рози.
Румен Порожанов, министър на земеделието, храните и горите: Изложението дава изключителни благоприятни условия за представянето на България. Това ревю, съчетано с Българското европредседателство е чудесна опция да покажем и желанията ни за общата селскостопанска политика от 2020 година.
Тази година изключително мощно е представянето в Берлин на българските пчелари.
Димитър Костадинов - пчелар, с. Орлене, обл. Ловеч: Французите търсят доста липовия мед, руснаците доста питат за мед от мащерка, а северните нации избират бистрия мед.
Голям интерес има и към българските зеленчуци, най - към този момент вкусния розов домат.
Румен Порожанов, министър на земеделието, храните и горите: Един извънреден артикул, който се харесва на всички. Всеки чужденец като си потегля от България взима кашон от розовите домати. Венцислав Петков, оранжерия с. Мало Конаре, Пазарджишко: Да, убеден съм, че ще реализираме положителни резултати, като експорт в Молдова и други европейски страни.
В рамките на ревюто министър Порожанов се срещна с 10 свои сътрудници от Европа, с които разискаха бъдещата селскостопанска политика. Зелената седмица в Берлин ще продължи до 28 януари.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР