България има уникален шанс в качеството си на председател на

...
България има уникален шанс в качеството си на председател на
Коментари Харесай

Скандалът Скрипал раздели света на две според Йотова

България има неповторим късмет в качеството си на ръководител на Съвета на Европейски Съюз да бъде медиатор оттук насетне. Това съобщи пред Българска национална телевизия вицепрезидентът Илияна Йотова във връзка със случая " Скрипал " и външнополитическата стихия , която се развихри сред Русия и страните от Западна Европа.

 Започна Съветът по сигурността по случая
Започна Съветът по сигурността по случая " Скрипал "

Посланикът ни в Русия Бойко Коцев дойде в Министерски съвет

Според Йотова би трябвало да се изчака по какъв начин ще се развият нещата и какво ще реши Съвета по сигурност към Министерския съвет. " Мисля че балансиращата роля, която имаме сега, е най-хубавата ", разяснява Йотова.

Припомняме, следва през днешния ден на Съвета по сигурност да бъде изслушан посланикът ни в Русия Бойко Коцев, който беше привикан у нас .

 Цветанов желае солидарно да гоним съветски дипломати
Цветанов желае солидарно да гоним съветски дипломати

Но единствено след тежката дума на Борисов

По думите на Йотова изгонването на дипломати не е казус. Това било мярка, която се ползва при най-различни рецесии. Изгонването на дипломати в света на интернационалните връзки е първа стъпка към налагането на по-тежки наказания, изясни още вицето.

" Може би за първи път по този начин всеобщо и светът се раздели на две групи, по тази причина ролята на България е още по-ценн а, тъй като си резервира опцията да бъде един медиатор сред двата лагера ", добави още Йотова.

 Решението ни по случая „ Скрипал” би трябвало да е стимулирано, прикани Радев
Решението ни по случая „ Скрипал ” би трябвало да е стимулирано, прикани Радев

Европейската взаимност не може да бъде сляпа и едностранна

Йотова разяснява и диалога сред президента Румен Радев и съветския патриарх Кирил, който беше на посещаване у нас във връзка 140-та годишнина от Освобождение на България. В подтекста на оповестения през вчерашния ден запис сред двамата Йотова съобщи, че думите на съветския патриарх са се отразили отрицателно на връзките сред двете страни. " С вчерашното издание на стенограмата, тази толкоз чакана стенограма, доста от митовете отпаднаха. За мен е извънредно значимо, че през вчерашния ден се видя позицията на българския президент - отстояване на националните ползи, дипломатично и невъзмутимо ", изрично съобщи Йотова.

 Румен Радев защитил
Румен Радев защитил " всяка капка кръв и всяка жертва " в диалога с патриарх Кирил

Прот. Николай Георгиев изпраща записите, направени персонално от него с телефон
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР