България има удоволствието да домакинства за първи път на най-голямата

...
България има удоволствието да домакинства за първи път на най-голямата
Коментари Харесай

Посетете зрелищната първа галавечер на Muay Thai Grand Prix Bulgaria!

България има удоволствието да семейства за първи път на най-голямата английска верига за муай тай и кикбокс - Muay Thai Grand Prix (MTGP) на 2 ноември от 20:00 часа в софийската зала " Универсиада ".

Събитието ще се състои от прелиминарен шампионат - The road to MTGP, който ще включва 8 срещи сред по-начинаещи състезатели, играещи по професионалните правилници на муай тай и кикбокс с някои ограничавания, поради опита им, както и от главен шампионат, формиран от 8 срещи с 90% от елита на българския кикбокс и муай тай.

Срещите са:

1. Бранимир Балинов - " Йорк " Варна vs. Найден Шинев " Сезан " Стара загора - 3*2 минути К1 57 kг
2. Тихомир Йорданов " Самурай " Бургас vs. Христос Груснадакис - A.C Аполон, Кипър - 3*2 K1 63.5 кг
3. Мартин Аксел " Спарта " Монтана vs. Атанас Жеков " Йорк " Варна - 3*2 минути К1 57 кг
4. Полина Галинова " Шуменска цитадела " Шумен vs. Кристина Поспишилова - 3*3 минути К1 60 кг
5. Даниел Дянков " Хан Аспарух " София vs. Георги Николов " Friends " София - 3*2 минути К1 67 кг
6. Чавдар Папарков " Глори про тийм " Стара загора vs. Констандинос Вартоломаю " Fight and fitness " Кипър - 69 кг К1 3*2 минути
7. Даниел Войнов " Калоян Ладимекс " Перник vs. Алекс Цветанов " Спарта " Монтана - 57 кг К1 3*2 минути
8. Теодор Гаврилов " Хан Аспарух " София vs. Яни Янчев " Вокил " Варна - 67 кг муай тай Б клас

*Файт картата не е дефинитивна и предстои на промени.

Целта на този шампионат е да се обиграват на професионалната сцена прохождащи състезатели, които да натрупат опит и самочувствие и надлежно, в случай че се потвърдят, да играят на главните шампионати на MTGP за страната. Такъв шампионат се възнамерява преди всяко MTGP, с цел да може младите състезатели да играят колкото могат повече мачове.

Мuay Тhai Grand Prix се състои от две посоки - Muay Тhai Grand Prix (MTGP), което развива спорта муай тай и Кickboxing Grand Prix (KGP), което надлежно развива спорта К1 кикбокс.

Мuay Thai Grand Prix се провежда от " Муай тай Гран при България ", франчайз на MTGP за страната. Планира се да се организират 3 събития на година в България - две по-мащабни - едното в София, другото в различен огромен град и третото - по-малко по мащаб, единствено Тhe road to MTGP, в по-малък град. С това се цели да се разпространяват спортовете кикбокс и муай тай и да се създадат по-масови и по-достъпни за хората. Също по този начин концепцията е да се " извадят " тези два все по-популярни по света спорта от стандарта на експанзията, " уличните боеве " и директната корелация сред престъпността, деянията на неприятно държание и бойните спортове.

Цялата съществена карта мачове на Muay Thai Grand Prix Bulgaria ще бъде излъчена по fite.tv - един от най-големите уеб сайтове и оператори за PPV гледане.

Мuay thai grand prix е най-голямата верига за кикбокс и муай тай във Англия. Създадена е през 2015 година от Philip Tieu и Kieran Keddle, които преди този момент имат проведени над 30 сходни мероприятия.

Мuay thai grand prix към този момент има 20 надпревари в Англия (Лондон, Бирмингам), Франция, Швейцария, Ирландия, Гърция, а от идната година в Канада и Австралия. Поканени са да провеждат извънредно бойно събитие на надпреварата Гран при на Абу Даби във Формула 1 на 24.11.2018. През 2017-а вършат муай тай събитие пред 30000 индивида в Багдад, а за 2019-а са поканени да създадат такива и на Канарските острови и остров Реюниън.

МTGP се отличава с високо качество на боевете, красиво образно оформление и мощен маркетинг. Амбицията на промоцията е да стане водещата международна организация за муай тай и кикбокс.

Мuay Тhai Grand Prix съществена скица, мачове:

1. Георги Далакманов от клуб " Самурай " Бургас - Теодор Христов от клуб " Боил " Варна

Георги е нееднократен републикански първенец по кикбокс и муай тай за юноши, както и международен първенец по муай тай за юноши. Срещу него ще се изправи Теодор Христов от клуб " Боил " Варна. Той е нееднократен републикански първенец, два пъти сребърен медалист от международни шампионати по кикбокс, бронзов медалист от европейско състезание по кикбокс, първенец и притежател на пояса на веригата Castle gladiators. Този мач ще е във формат 3 рунда по 3 минути в жанр К1, категория до 72.5 кг.

2. Джеймс Бърд от клуб " Team tieu " Лондон - Дмитрис Цейранидис от клуб " Paphos " Кипър - 3 рунда по 3 минути, Full thai rules, 57 kg

Това е мач сред двама извънредно технични муай тай състезатели от Англия и Кипър.
Джеймс е представител на една от най-силните школи в Лондон, Тeam tieu, все по- настоящ войник на тяхната сцена. Дмитрис е младата звезда на кипърския муай тай с над 26 професионални мача, на 19 години. Това се обрисува като една от най-техничните и обещаващи срещи на вечерта.

3. Йордан Янков от Бургас - Христомир Ранчев от Стара Загора

Това е реванш сред двама от най-опитните и рискови кикбоксьори в България. Йордан -
Руснака е една от още играещите митове на родния военен спорт, с над 40 професионални мача. Той е три пъти cветовен първенец по муай тай, три пъти eвропейски първенец по муай тай, два пъти сребърен международен медалист по кикбокс, балкански първенец на Wako pro по К1, европейски първенец на EFN лига Muay thai, европейски финалист по Санда, първенец на Pro fight лига.

Христомир е нееднократен републикански първенец по кикбокс и муай тай, трето място европейско състезание по кикбокс К1, международен първенец за юноши по муай тай, балкански първенец за експерти. Изключителен дуел в категория 82.5 кг, 3*3 минути, жанр К1.

4. Стефан Петков от клуб " Армеец " в София против Шевкед Черкез от клуб " Тeam Tieu " в Лондон





Това е една от най-напрегнатите и технични срещи на вечерта сред един от най-опитните
български муай тай състезатели и надлежно топ 5 войник в категорията си в Англия. Стефан е един от най-рутинираните и опитни български муай тай състезатели, балкански първенец
по К1, европейски и международен първенец по муай тай. От него може да чакаме единствено технична, красива среща и мощен темперамент. Срещу него ще излезе Шевкед Черкез, който е един от топ състезателите в този спорт на Острова с над 22 професионални мача по разпоредбите на К1 и муай тай. Шевкед е нападателен играч с атрактивна техника, извънредно рисков на кръга. Очаква ни доста хубав мач, тежък, това е подарък за българската аудитория, която ще се наслаждения на същински муай тай. Мачът ще е в категория 72 кг, жанр муай тай, 3*3 минути.

5. Християн Корунчев от клуб " Армеец " в София - Радослав Костов от " Боил " във Варна

Християн е:

WMF ввропейски първенец по муай тай 2016 г
WAKO международен първенец по кикбокс 2017 г
WMF международен първенец по муай тай 2018 г

Радослав е:

Многократен държавен първенец юноши и мъже.
Многократен победител на балканско състезание и международни купи wako
Трето място европейско състезание wako
Световен първенец wako (ЮСВ)

Този дуел е за републиканската купа Автомагистрала в категория 75 кг, 3*3 К1 жанр. Очаква се доста под напрежение и равносилен мач сред двамата най-хубави в този жанр и категория в България.

6. Антон Петров от клуб " Хан Аспарух " в София - Севдалин Славов от клуб " Martial animals " - 3*3 муай тай, 67 кг.





Това е главната муай тай среща за вечерта сред двамата най-хубави състезатели в категорията у нас. Антон е повторен европейски, международен първенец за дилетанти по муай тай, както и най-успелият български професионален муай тай играч. Има трофеи европейска на ЕFN и международна на WMC-I1., както и участия на някои от най-големите международни конгреси по муай тай и к1 кикбокс. Севдалин е европейски и международен първенец по муай тай за дилетанти, млад и доста техничен играч от Стара Загора. Това се обрисува като оспорван и равносилен мач, опитът на интернационалната сцена против желанието и мотивацията на по-младия играч.

7. Даниел Илиев от клуб " Savage 13 " в София - Юсуф Саиди от клуб " JM boxing " във Франция




Това е борбата за европейския пояс на М, 5*3 минути К1 жанр Даниел Илиев е най-обичаният и известен играч в София, млад, стимулиран войник с 13 професионални мача по кикбокс и муай тай. Даниел има постоянна кариера в МMA, когато минава в света на кикбокса. Втори на международно по муай тай е, притежател на международния колан на SFC. Много мощен физически играч, пред най-голямото предизвикателство в кариерата му. Юсуф е един от най-опитните френски бойци, с над 39 мача, единствено 5 от тях загуби. Многократен първенец на Франция по кикбокс и муай тай, международен първенец за дилетанти по муай тай, международен
първенец по К1, нееднократен участник в огромни шампионати по кикбокс и муай тай. Опасен и доста умел противник. Това ще е равносилен дуел с огромен залог - европейската KGP купа.

8. Атанас Божилов от клуб " Самурай " в Бургас - Янакис Пападопулос от Гърция

Основната среща на церемония вечерта, 5*3 минути К1 за международната купа на КGP. Атанас е капитан на националния тим по кикбокс на България, сребърен медалист от европейско и международно състезание по кикбокс, притежател на Световна купа в същия спорт. Той е един от най-обичаните и технични български състезатели. Този мач е още една опция Атанас да покаже класата си против тежък съперник.

Янакис Пападопулос е на 21 години, към този момент с 12 мача в професионалния си актив, WKF първенец
на Гърция, постоянен участник на Muay Thai Grand Prix Greece, стимулиран, мощен и твърдоглав играч. За него този мач и тази купа са огромната стъпка в кариерата му на войник.

Очакват ни напрегнати 5 рунда, в които и двамата бойци ще дадат всичко от себе си, с цел да сложат колана на Muay Thai Grand Prix на кръста си!

Muay Thai Grand Prix работи директно с Българската конфедерация по кикбокс и муай тай, с цел да
подсигурява професионализма на събитието. Ползват се техни сертифицирани съдии от най-високо равнище.

Охраната е предоставена на професионална компания с дълготраен опит, техен сериозен сътрудник. Всички състезатели подписват контракти и заявления за присъединяване минават медицински обзор и би трябвало да дават настояща застраховка за събитието.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР