България има своя нов мастършеф. Живеещата в Западна Европа Радка

...
България има своя нов мастършеф. Живеещата в Западна Европа Радка
Коментари Харесай

Шампионката в „МастърШеф” Радка Булман: Нито съм ромка, нито съм нагла!

България има своя нов мастършеф. Живеещата в Западна Европа Радка Булман завоюва петото издание на хитовото кулинарно риалити на Би Ти Ви, а триумфът й донесе и тлъста сума – цели 100 хиляди лв..   
Ден след огромния край " Уикенд " се срещна с шампионката и й зададохме без заобикалки въпроса: „ А в този момент накъде? “. Ще продължи ли да се подвизава като касиерка в Австрия или ще смени специалността си и ще се посвети напълно на готвенето? 

- Радке, честито! Очаквахте ли да спечелите „ МастърШеф ”? Много ли ви костваше успеха в кулинарното риалити?
- Благодаря за поздравленията. Не съм допускала, че аз ще печеля, смятах, че ще стигна до топ 5 или топ 3 в предаването. Но, несъмнено, мечтаех си за успеха. Какво ми костваше тя ли? Постоянно пътувах сред София и Австрия поради присъединяване ми в „ МастърШеф ”. Умората безусловно ме убиваше – това беше най-голямата компликация за мен. Всяка седмица летях със аероплан или хващах рейс. Случвало се е да вървя и за един ден до Австрия.

- Какво ще извършите с премията от 100 000 лв., когато получите парите?
- Възнамерявам да си отворя ресторант във Варна или в Австрия. Ако е в морската ни столица, заведението ще се споделя „ Рачо реже риба ”. Ако е в Австрия - „ Варна ”. Много желая да имам рибен ресторант. Може да се окаже, че премията от 100 000 лв. е моят билет да се върна още веднъж в България

- Кой от другите участници ви беше най-сериозен съперник?
- Не гледах на тях като на съперници, а като на хора, които са ми пристигнали на посетители у дома и просто съм решила да им сготвя. Всичко си беше въпрос на шанс в предаването - в случай че ти изгори манджата, нямаш време да приготвиш друга. Конкуренцията ми беше само и единствено времето.

- Кой от журито най-вече ви респектираше?
- И тримата. Правеха ме луда и щастлива. И в този момент им имам респекта. Шеф Михалчев постоянно ме хващаше, когато сгафя нещо.

- От кого сте се учила да готвите?
- От майка ми - гледах я, когато готвеше. Налагало се е от време на време да върша храна за брат ми и сестра ми. През годините съм приготвяла какво ли не. Съпругът ми доста обича пиле с ориз и постоянно го веселя с това.

- Съпругът ви австриец приказва ли български? Съгласен ли е да дойдете да живеете за непрекъснато в България?
- Говори доста добре езика. Самият той желае да живеем в България, само че още не сме взели окончателното решение. Имаме малко бебе - щерка, за която се грижим единствено аз и мъжът ми. Големият ми наследник е на 18 години и към този момент се оправя самичък с живота. От март излезе на квартира. Работи и учи.

- Вие какво сте работила през живота си?
- В България съм живяла с дребни приходи и много неща не можех да си разреша. Получавах майчински 7 лв., а по-късно 15. Какво може два се купи с тези пари на едно дете?! Когато отпътувах за Австрия, първоначално бях чистачка на 4 места. Мила съм даже тоалетни. Няма срамна работа.

- Обирана ли сте в миналото?
- Да. В село Векилски, област Шумен, ми разрушиха магазина. Занимавах се с търговия тогава. Не откриха крадците. Хубавото беше, че имах застраховка и ми беше възобновена част от сумата, с която бях ощетена.

- В какви връзки сте с бащата на сина ви?
- В никакви, нямаме никакъв контакт от 14 години. Не ни оказва помощ, в никакъв случай не съм получавала и желала прехрана от него.

- Как са околните ви?
- Родителите ми починаха. Сестра ми живее в Белгия. Брат ми - също, има строителна компания. Сестра ми приключи там гимназия, по-късно стопанска система.

- Какво ще отговорите на злобарите, които настояват в интернет, че сте нагла и нахална ромка? Имате ли въобще ромски генезис?
- (Смее се.) Аз ромка?! Боже! Нито съм ромка, нито съм нагла и гадна… Който е споделил или написал това, просто си злобее. Не ме интересуват такива хора.

- Иска ли ви се да свалите някой и различен кг?
- Да, несъмнено, това е моята цел. Преди в никакъв случай не съм била дебела, от 2015-а съм такава мощна (смее се). Намерението ми е да смъква 30 кг, да си стана още веднъж 60. В момента съм 90 и това несъмнено не ми харесва.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР