България има системен проблем с осигуряването на градска среда, която

...
България има системен проблем с осигуряването на градска среда, която
Коментари Харесай

България има системен проблем с достъпната среда за хората с увреждания

България има систематичен проблем с обезпечаването на градска среда, която да е налична за хората с увреждания, показаха от Комисията за отбрана от дискриминация. От април до септември специалистите са ревизирали над 530 обществени здания в страната и са открили, че единствено 60 от тях са налични. Съотношението на наличните към недостъпните здания към момента  е 1:8, акцентират специалистите.

Проверките на Комисията за отбрана от дискриминация са част от безсрочната акция на институцията за налична среда, чийто старт бе даден в края на предходната година. Близо 480 са недостъпните за хората с увреждания сгради  в страната от всички 530 тествани и по тях са стартирани производства, изясни Петър Кичашки.
Проверките на специалистите ще продължат, защото акцията за обезпечаван на градска среда, налична за хората с увреждания, е безсрочна. В рамките на самодейността, специалистите ревизират обществени общински, държавни и частни  здания на разнообразни места в страната. Ако зданията са налични за хората с увреждания, Комисията издава документи за досегаемост за тях, а в случай че не са се образуват производства, в границите на които, при неизпълнени наставления на комисията, може да се стигне до санкции в размер на 20 000 лева. 

 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР