България има първи олимпийски златен медал. Спечели го в турнира

...
България има първи олимпийски златен медал. Спечели го в турнира
Коментари Харесай

За успеха на Ивет Горанова - пред БНТ говори първата ѝ треньорка

България има първи олимпийски златен орден. Спечели го в шампионата по карате 21-годишната Ивет Горанова. Медалът е още по-ценен, тъй като каратето дебютира като спорт точно на Олимпиадата в Токио.

Олимпийската шампионка се приготвя в скромното помещение на зала " Спартак " в Плевен.

" Сигурността и концентрацията, с която излезе, правеха усещане и може би ще създадат усещане и на човек, който е отвън спорта. Беше безусловно спокойна, безусловно уверена. Тя знаеше защо отива и тъкмо това си взе ", разяснява в " Денят стартира " треньорът на " Петромакс " -Плевен Маргарит Попов.

Той изясни, че в карате една среща може да се обърне в последните 1-2 секунди. По думите му този ипон е щял да понижи резултата, само че той отново е щял да бъде в интерес на Ивет.

" Карате е на първо място бойно изкуство. То е и спорт, само че в основата си е бойно изкуство. За разлика от спорта, който непрекъснато се модернизира и излизат нови трендове, нови методики за подготовка, самото бойно изкуство ние се опитваме да го предадем по достоверния метод, по който ни е завещано от японците ", изясни треньорът.

Попов добави, че се обменя опит, вършат се интернационалните семинари с присъединяване на огромни инструктори. Нашите състезатели, които пробиват на интернационалната сцена, се усилват всяка година, безапелационен беше треньорът.

Деница Панталеева е първата треньорка на Ивет. Разказа, че каратистката е прелестен човек, борбена, упорита, целеустремена.

" Тя е доста уверена, тъй като знае опциите си, няма от какво да се тормози. Постигна нещо историческо ", сподели Панталеева.

За това живееше, това беше нейната най-голяма фантазия - добави треньорката.

Репортер: Роман Сушков
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР