България има нужда от стабилно правителство и работещ парламент. Проблемите

...
България има нужда от стабилно правителство и работещ парламент. Проблемите
Коментари Харесай

Денков: Преговорите с ГЕРБ-СДС все още не са размразени

„ България има потребност от устойчиво държавно управление и работещ парламент. Проблемите могат да се решат единствено по този начин. Не мисля, че Конституцията допуска някой различен да дава препоръки на Народно събрание за това дали да избере държавно управление, или не ”. Така претендентът за министър председател акад. Николай Денков разяснява думите на президента Румен Радев при връчването на мандата на ПП-ДБ.

Докато връчваше досието, Радев прикани ПП-ДБ да „ премислят напълно целесъобразността от оползотворяването на мандата, който към този момент е дискредитиран ".

Денков разяснява и инспекцията на прокуратурата по сигнал за закононарушения срещу републиката, основан на записите от съвещание на Националния съвет на Политическа партия, които бяха публикувани от депутата Радостин Василев. „ Тази инспекция не ме тормози, тъй като няма държавна измяна. Това са тълкования, които нямат нищо общо с истината ”, безапелационен бе Денков.

Той акцентира, че договарянията за сформиране на кабинет с ГЕРБ-СДС към момента не са размразени. „ Днес не съм се чувал с Мария Габриел, а тя би трябвало да даде знак. Нека седнем на масата за договаряния. Дотогава няма да разясня състава на оферти от нас проектокабинет ”, съобщи кандидат-премиерът. И добави: „ Ако останалите кажат, че няма да вземат участие в наш кабинет, дано опитат да осъществят третия мандат ”.

След приемането на досието проблема със записите пред публицисти разяснява и Асен Василев. 

" Законопроектите за службите бяха импортирани в предходното Народно събрание и плануват управленията на службите да се дефинират от Народното събрание, а не от президента или премиера еднолично. Това е извънредно значимо, с цел да може службите в действителност да са на България, а не да служат на един или няколко индивида. За да могат службите да получават информация, в тях би трябвало да има доверие и това доверие да е на нашите сътрудници ", съобщи съпредседателят на Политическа партия.

 

Инфо: NOVA 

 

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР