България има най-лошите здравни показатели в Европа. Страната ни е

...
България има най-лошите здравни показатели в Европа. Страната ни е
Коментари Харесай

Проф. Георги Михайлов: България има най-лошите здравни показатели в Европа

България има най-лошите здравни индикатори в Европа. Страната ни е първа по смъртност в Европа. Това е на фона на демографската злополука, която има в страната. Това сподели депутатът от Българска социалистическа партия проф. Георги Михайлов в предаването "Лице в лице " по БТВ във връзка импортирания избор на съмнение по тематиката "Здравеопазване ".

Най-ниска смъртност в Европа има във Франция. Между нея и България разликата е 10 единици, добави той.

На въпрос за какво точно в този момент се внася този избор на съмнение от Българска социалистическа партия припомниха, че другата опозиционна мощ Движение за права и свободи бе предложила първия избор да е на тематика "Здравеопазване ", само че от левицата е бил даден толеранс. „ Ние предложихме различен важен проблем за първи избор на съмнение. Сменят се здравни министри, сменят се шефове на НЗОК, само че качеството на опазването на здравето не се трансформира “, разяснява проф. Михайлов.

„ Най-много се надяваме, че казусът в опазването на здравето ни ще е надпартиен. Той изисква сериозен политически консенсус. Предлагат ни се единствено проблеми на здравноосигурителния модел, само че не и решенията. Министърът на опазването на здравето не управлява действително НЗОК. Можем да определим Касата като част от Министерство на финансите. Правителството не свърши своята работа освен през последните 8 месеца, а пред последните 9 години “, съобщи депутатът от Българска социалистическа партия.

„ Нашата опция в опазването на здравето е показана във „ Визия за България “. Има съществени полемики в страната и в редиците на Българска социалистическа партия. Целта е програмата, която предлагаме да може да се добавя, след сондиране на отзиви “.

От Българска социалистическа партия имат вяра, че във финалния вид на документа ще се изпипат детайлите за нов метод на ръководство на страната.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР