България има мощно разузнавателно присъствие в Сърбия. Тя участва в

...
България има мощно разузнавателно присъствие в Сърбия. Тя участва в
Коментари Харесай

Съветник на Вучич: България шпионира Сърбия, участва в разузнавателни центрове

България има мощно разследващо наличие в Сърбия. Тя взе участие в шпионския център в Скопие, дружно с Хърватия. Това са единствено част от тежките обвинявания, които насочи тази заран по сръбската държавна телевизия ръководителят на парламентарната комисия за Косово Милован Дрецун. В продължение на 12 минути Дрецун непрестанно внушаваше, че България стои зад последния скандал, в който съветски разузнавач дава пари на върховен сръбски служител . Поради тази причина през днешния ден се събира изключително и Съвета по национална сигурност. Преди съвещанието президентът Александър Вучич ще се срещне с съветския дипломат в Белград. Агенцията за сигурност и разузнаване на Сърбия публично удостовери достоверността на фрагментите, на които Георгий Клебан дава пари на сръбски сътрудник.
Агенция за сигурност проверява допустима шпионска спекулация, съобщи БГНЕС.
Много е значимо да се каже в кой миг са оповестени тези записи в общественото пространство...  Искам да Ви напомня, че България реагира доста бурно във връзка наличието на съветските ракетни системи С-400 по време на общите сръбско-руски военни учения. Тази история може да навреди на руско-сръбските връзки. Малко хора обърнаха внимания на реакцията на Атлантическия съвет в България. Тя мина неусетно. Тя не може да се смята за несвързана с този случай. Те предизвестиха българската общност, че на тяхна територия Русия прави хибридна война и нейната цел е осъществяването на терористични офанзиви ", сподели Дрецун
" Искам да Ви напомня, че наскоро аз персонално оповестих обществено, че в Скопие е образуван и замаскиран разследващ център, където има шпиони от прилежащите страна като България, Хърватия, Северна Македония .... В Сърбия България има извънредно мощно разследващо наличие ", акцентира още Милан Дрецун, който се смята за един от най-близките сътрудници на президента Вучич.
Това не е първият път, в който Милован Дрецун се изрича в такава тенденция за България. Преди време той упрекна български разузнавачи в дестабилизиране на района. В изявление за вестник " Курир " Дрецун твърди, че " в Скопие е образуван мощен разследващ екип, който работи под прикритие в един огромен западноевропейски авто цех. Неговата цел е да бъде блокирано постигането на компромисно решение сред Белград и Прищина. В този екип работят разузнавачи от България, Северна Македония, Германия и Албания ", твърди още Дрецун, който се счита за един от най-приближените на президента Александър Вучич и външния министър Ивица Дачич.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР