България има много добри спринтьори, невъзнаграден труд няма. Това заяви

...
България има много добри спринтьори, невъзнаграден труд няма. Това заяви
Коментари Харесай

Слави Мутафов: България има много добри спринтьори, невъзнаграден труд няма

България има доста положителни спринтьори, невъзнаграден труд няма. Това съобщи в изявление за БГНЕС един от най-хубавите ни състезатели в бързите дисциплини Слави Мутафов, който е първенец на страната на 60, 100 и 200 м при мъжете .

 Слави Мутафов.

23-годишният ни лекоатлет бе един от уредниците на детския шампионат с благотворителна цел „ Athletic cup “ на клуб „ Athletic “ дружно с легендата на родната лека атлетика Валя Демирева. Състезанието, което се организира на Националния стадион „ Васил Левски “ в помощ на някогашния волейболист Бранимир Баев, който страда от онкологично заболяване, събра десетки деца от първи до четвърти клас, които се състезаваха в дисциплините 50 м, скок от място и щафетна игра.

„ Ние доста от дълго време искахме да създадем такова мероприятие. Идеята пристигна от Sport Depot, нашият спонсор, който доста ни оказва помощ – за което доста благодарим. Решихме, че желаеме да създадем едно благотворително мероприятие, където да оказваме помощ най-много на спортисти. Защото постоянно се оказва помощ на хора в неравностойно състояние. Аз взех решение, че за спорта би трябвало да се оказва помощ – за такива спортисти, които са се контузили тежко, нямат опция да се лекуват, и смятам, че това е доста положително дело “, сподели треньорката на Мутафов Демирева.

Слави добави: „ Радвам се, че успяхме да съберем огромна публика – много деца демонстрираха интерес и се надявам да успеем да запалителен младите гении, да изпитат страстите и тръпката на пистата, която и ние изпитваме всеки ден на всяко едно съревнование. Надявам се тази добра идея да успее да помогне и да възпламени доста млади гении “, изрази вяра спринтьорът ни.

Демирева бе безапелационна, че мероприятието на Националния стадион не би трябвало да бъде индивидуален случай, а от клуб „ Athletic “ обмислят такива благотворителни прояви да станат постоянни . „ Абсолютно. Мислим всяка година, дори ми се желае два пъти в годината да вършим такива мероприятия и най-много тъй като нашите деца би трябвало да бъдат здрави, а здрави ще бъдат, в случай че спортуват “.

Мутафов съобщи, че страната ни има доста положителни спринтьори, като отдаде дължимото и на треньорката си Демирева . „ Разбира се, има доста спринтьори и в нашата група, има доста положителни спринтьори. Моята треньорка е дългогодишна треньорка и основава в действителност най-бързите българи в последните години и ще продължи да го прави. Надяваме се напълно скоро с нашия тим да покоряваме и международните конгреси и да завоюваме медали за България “, показа той и продължи по повод подготовката си и своята огромна фантазия – златен орден от Олимпийски игри:

„ Подготовката не стопира, доста е усилена, дори сега сме на лагер и се връщаме от лагер с националния тим единствено за надпреварата. Сега се връщаме назад към подготовката, кипи, доста усърдни тренировки в действителност – трудим се и считаме, че тази година ще можем да надградим най-малко едно, да не кажа две равнища – тъй че, времето ще си покаже, а невъзнаграден труд няма. Надявам да се окичим в края на годината. Моята най-голяма фантазия е да чуя химна на най-почетната стълбичка със златния орден на врата – на най-високия конгрес, а точно Олимпиада, дай Боже да се случи “.

Валя Демирева, която е част от най-силната ни женска щафета на 4х100 м, приключила четвърта на Световното състезание в Рим през 1987 и пета на Игрите в Сеул година по-късно, разяснява и назначението на Иван Колев за нов президент на Българската федерация по лека атлетика. „ Това предопределение, доста сме удовлетворени, аз съм удовлетворена, че има смяна. Досегашният президент Добри Карамаринов си свърши доста добре работата, само че към този момент е на друго равнище – Европейската атлетика, и трябваше да пристигна някой, който мисля, че доста добре ще работим с него. Даже имахме в Габрово среща треньорите, които бяхме там в националния тим с него. Мисля, че нещата ще бъдат добре за леката атлетика, ще има смяна “.

Тя е и твърдо „ за “ присъединяване на спортисти от Русия и Беларус в интернационалните надпревари и шампионати . „ Аз съм „ за “, тъй като съгласно мен спортът не би трябвало да се смесва с политиката. Самите спортисти нямат никаква виновност и както моята щерка Мирела Демирева вика, „ Малко е комплицирано “. Когато клекнат дружно на старта, да кажем украинците, руснаците и беларусите, знаете по какъв начин е, хората по какъв начин реагират някой път. Но аз съм „ за “, твърдо „ за " ". Мутафов се причисли към нея и показа : „ Абсолютно, да. Спортът не би трябвало да има граници, би трябвало всички да могат да вземат участие и да покажат какво са изтренирали и защо са работили “, сплотиха се към това мнение уредниците на благотворителната самодейност в поддръжка на Баев.

 Валя Демирева.

Демирева бе запитана и за щерка си Мирела, която лекува тежка травма тази година, само че е стимулирана за мощно показване на Олимпиадата в Париж . „ Естествено, тя се приготвя доста интензивно за Олимпиадата, доста тежка година изкара – девет месеца лекува тежка травма, само че е още повече стимулирана. Знаете каква е нейната фантазия, а точно да стане олимпийска шампионка “, приключи именитата ни спринтьорка и треньорка в клуб „ Athletic “. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР