България има капацитет да привлече стратегическа германска инвестиция. Успешен е

...
България има капацитет да привлече стратегическа германска инвестиция. Успешен е
Коментари Харесай

България има капацитет да привлече стратегическа германска инвестиция

България има потенциал да притегли стратегическа немска инвестиция . Успешен е моделът на българо-германско икономическо съдействие.

Това съобщи президентът Румен Радев откакто дружно с федералния президент на Германия Франк-Валтер Щайнмайер посети индустриалната база на сдружението Либхер-Хаусгерете Марица ЕООД в Радиново . Дружеството е учредено през 1999 година Двамата държавни глави разгледаха и образователния център на завода, където разговаряха със чиновници, оповестиха от администрацията на президента.

България би трябвало да убеди немското държавно управление и общност, че имаме капацитет и можем да се оправим , посочи българският президент.

" Точно затова предложих на немския президент с представители на немските медии да дойдат тук, в " Либхер ", да видят, че моделът на българо-германско икономическоработи и дава резултати ", уточни президентът Радев.

Днес е вторият ден от формалното посещаване на немския президент Франк-Валтер Щайнмайер в България , който е тук по покана на българския държавен глава Румен Радев.

На вчерашната среща сред двамата Радев прикани за промени в Европейски Съюз , с цел да няма последващи претенденти за излизане от съюза.

На срещата сред немския президент Франк-Валтер Щайнмайер с българския министър председател Бойко Борисов бе изтъкнато, че стокообменът сред България и Германия за 2018 година надвишава 8 милиарда евро и бележи растеж от над 8% по отношение на 2017 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР