България има изключително богат туристически потенциал, но за да го

...
България има изключително богат туристически потенциал, но за да го
Коментари Харесай


България има изключително богат туристически потенциал, но за да го развиваме, трябва да имаме д

България има извънредно богат туристически капацитет, само че с цел да го развиваме, би трябвало да имаме достъп до планината, а това става посредством ски лифтове. Това сподели министърът на туризма Николина Ангелкова в ефира на Българска национална телевизия.

По думите ѝ туризмът губи oт това, че няма повече лифтови уреди освен в Банско и в Пирин, само че и в други райони, защото те водят до повече туристи и вложения.

„ Важно е всички наши курорти да бъдат развивани, a ски пистите биха помогнали да развиваме целогодишен туризъм. Правителството взе съответно решение за Банско и там на никое място не казано, че ще се строят къщи и хотели - няма по какъв начин да се появи и един забит гвоздей без да са минали всички нужни процедури. Искаме да дадем опция, в случай че се съблюдават всички условия на закона, строителството на втори въжен превоз да бъде осъществено. Но има още - би трябвало да се даде екологична и още голям брой други оценки, които да подсигуряват че ще бъдат спазени условията на европейското законодателство “, сподели още министър Ангелкова и посочи, че е стихотворец ангажимент да бъдат засадени двойно повече дървета от тези, които ще бъдат отсечени при построяването на втори въжен превоз в Банско.

„ Важното е, че се дава опция на един район да се развива и по този начин и би трябвало да бъде. Трябва да бъдат признати и проектите за ръководство на Рила, на Витоша, спазвайки националното и европейското законодателство. А всяко едно капиталово желание минава през тях, поради което има върховен експертен екологичен съвет “, сподели още тя и посочи, че държавното управление постоянно се е опитвало да откри решение посредством разговор, само че би трябвало да се вършат и взаимни отстъпки.

На въпрос дали вицепремиерът Валери Симеонов ще прави акции в нощните заведения по морето и през лятото на тази година тя отговори, че това зависи само от него. „ Продължаваме със засиления надзор целогодишно по всички курорти и оптимално ще работим за облекчение на административните условия, тъй че това да докара до повишение на качеството на туристическия артикул, който предлагаме “, сподели министър Ангелкова.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР