България има една от най-старите действащи валути в света –

...
България има една от най-старите действащи валути в света –
Коментари Харесай

Деян Николов: с унищожаването на българския  лев правителството  унищожава най-успешната парична система

„ България има една от най-старите настоящи валути в света – 142 годишният български лев. Българска народна банка е една от най-старите централни банки – 13-та по ред на учредяване в света. Националната валута е знак на суверенитет и самоопределяне (други такива знаци например са националната войска, националният байрак, химнът, езикът и писмеността – в тази ситуация на България).

Въвеждането  на еврото ще постави завършек на това. “, разяснява Деян Николов след вчерашната конференция, на която „ Възраждане “ разкри тайния агитационен проект на държавното управление за въвеждането на еврото в България. 

Тази загадка пропагандна тактика е направена без да е направен стопански разбор за изгодите и вредите, които въвеждането на еврото ще окаже на стопанската система на страната ни. Въпреки че няма подобен разбор, има тактика, която ще манипулира публичното мнение и ще приказва единствено за изгодите от еврото.

„ Към момента валутният ръб, въведен през 1997 година и настоящ към този момент над четвърт век, по мнението на експерти е най-успешната парична система в историята на България. Валутният ръб се оправи без проблеми, запазвайки постоянен лв., при най-тежки международни рецесии - световната финансова рецесия след 2008 година, гръцката рецесия и другите рецесии в еврозоната, както и по време на рецесията, изкуствено провокирана по целия свят поради рестриктивните мерки против Ковид 19.  В продължение на повече от две десетилетия българските икономисти настояват, че  бордът има  стабилизираща роля. Обясняват неговите заслуги за ценовата непоклатимост и за ниското равнище на държавен дълг. Изведнъж нашето държавно управление и структурите на Европейски Съюз стартират да финансират друга позиция – какъв брой е значимо за политическото развиване на страната да изхвърли личната си валута, да отстрани самостоятелната си парична политика. “, сподели още Деян Николов.

От „ Възраждане “ задават въпроса: Защо да се отхвърляме от нещо, което потвърдено работи, поради нещо, което носи опасности и неустановеност? Припомнят, че е погрешно  твърдението, че бордът отстранява самостоятелната парична политика на България. Функционирането му е написано в няколко члена от Закона за Българска народна банка, който може когато и да е да бъде изменен, в случай че българският парламент реши да гласоподава такова нещо. За разлика от еврото, което се ръководи от група служители и бюрократи във Франкфурт и Брюксел, които нямат никаква демократична отговорност и не могат да бъдат заменени, както нашите депутати. Това, което бордът стопира, е опцията на политици като ръководещите в последните години да прекаляват със заемите и дефицитите, тъй като пазарът ги санкционира с по-високи лихви.

Тайната информационна тактика на държавното управление за въвеждане на еврото: 
https://www.facebook.com/photo?fbid=642557720851881&set=pcb.642558587518461
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР