България има достатъчно финансови ресурси, но те не се разпределят

...
България има достатъчно финансови ресурси, но те не се разпределят
Коментари Харесай

Вицепрезидентът: Финансовите ресурси на България са достатъчно, но не се разпределят правилно

България има задоволително финансови запаси, само че те не се разпределят вярно. Около това мнение се сплотиха вицепрезидентът Илияна Йотова и членове на Сдружението на частните бизнесмени и работодатели в Пазарджик. „ Имаме средства, само че не съумяваме да ги завъртим в стопанската система по този начин, че да основават добавена стойност. Националното ни благосъстояние е концентрирано в ръцете на малко на брой ", уточни Йотова. Тя даде за образец неотдавнашните разкрития в Българската банка за развиване.

Честите законодателни промени, които не усъвършенстват качеството на законодателството, и неналичието на оценка на неговото влияние вицепрезидентът уточни като съществена спънка както за българския бизнес, по този начин и за задграничните вложители. „ Лобизмът и корупцията са заложени в законодателството ", съобщи Йотова.

„ Връщането на държавността значи идентични правила и закони за всички, почитание и доверие в институциите, възобновяване на разтрогнатите публични връзки ", посочи вицепрезидентът.

Като основни проблеми пред България тя открои големите районни несъответствия. „ Основният финансов запас на страната се концентрира в няколко огромни града и в страната се оформят две действителности - на развиването и на неналичието на вероятност ", съобщи Илияна Йотова и уточни, че България е със непокътнато последно място в отрицателните ранглисти в Европейския съюз с най-вече работещи небогати и младежи, които нито учат, нито работят.

Вицепрезидентът изрази убеденост, че Планът за възобновяване и резистентност ще промени порочната философия за асимилиране на европейските средства. „ Вярвам, че заложените в проекта планове ще съумеят да основат стабилно развиване ", означи Йотова.

Тема на диалога беше и крайното разделяне в обществото във връзка с ограничаващите ограничения, наложени поради пандемията. Вицепрезидентът е уверена, че управляващите ще съумеят да реализират сложния баланс сред опазване живота и здравето на хората и действието на бизнеса.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР