България има чисто море и всички усилия са насочени страната

...
България има чисто море и всички усилия са насочени страната
Коментари Харесай

Министър Ангелкова обяви поредната стъпка, която ще повиши качеството на българския туризъм

България има чисто море и всички старания са ориентирани страната ни да се подреди на едно от първите места по непорочност на водата. Това сподели министърът на туризма Николина Ангелкова по време на взаимната ревизия на пречиствателна станция „ Аксаково “ в село Тополи община Варна с министъра на околната среда и водите Нено Димов. Това е първата от поредицата взаимни инспекции сред двете ведомства. Двамата министри през днешния ден и на следващия ден ще правят инспекции на пречиствателни станции по Черноморието. Заедно с тях през днешния ден бяха регионалният шеф на Варна Стоян Пасев и кметът на Община Варна Иван Портних.

От думите на министър Ангелкова стана ясно, че по време на инспекциите ще бъдат взимани проби от представители на РЗИ, с цел да се следи за непорочност на водата. „ Ще имаме мобилни екипи взаимно с сътрудниците от Министерство на околната среда и водите, с цел да следим всеки един сигнал “, сподели още Николина Ангелкова. Тя акцентира, че приоритет има к.к. Златния пясъци и през месец септември ще започва реконструкцията на пречиствателната станция там.

По отношение на инспекциите на морските плажове, министър Николина Ангелкова сподели, че най-честите нарушавания са свързани с липса на спасители и се издават съответните наставления. Стана ясно още, че инспекциите и премахването на противозаконните обекти ще продължи. В район Варна също е стартирала такава инспекция. Продължаваме инспекциите и премахването на противозаконните обекти по Черноморието. Министър Ангелкова съобщи, че с помощта на премиера и целия Министерски съвет, туризмът е избран за народен приоритет. В тази връзка тя разяснява, че предстоящият растеж на задгранични туристи през този летен сезон е 7% по отношение на лятото на 2016 година
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР