България играе срещу Словения решителна среща от група 3 в

...
България играе срещу Словения решителна среща от група 3 в
Коментари Харесай

Националите изпуснаха Словения и останаха втори

България играе против Словения решителна среща от група 3 в Лига C на Лигата на нациите. " Лъвовете " се целят в безапелационна победа, която би им осигурила първото място в групата. Те би трябвало да разчитат и на помощ от Кипър против Норвегия в другата среща. България е с равни точки с водача Норвегия, като и двата отбора имат по 10, само че скандинавците са с по-добра голова разлика, след двата отбора си размениха домашен победи с по 1:0.

Преди мача БФС напомни с видео материал за 25-годишния празник от " Парк де Пренс " - 2:1 против Франция, който беше отпразнуван преди два дни. Министърът на младежта и спорта Красен Кралев гледа значимия мач в компанията на президента на БФС Борислав Михайлов.

На мястото на тримата титуляри започнаха Николай Димитров, Станислав Костов и Спас Делев. Хичо е в стартовия състав за първи път от 2010 година, а Костов записва първи мач като титуляр. Делев пък за пръв път е измежду стартовите 11 в този шампионат.

Вратарят Георги Петков усъвършенства своя личен връх. На Острова на Афродита в Никозия той стана най-възрастният пазач в Европа с формален мач на 42 години и 253 дни.

Националите ни изиграха относително положително първо полувреме, само че не съумяха да осъществят някое от основаните от тях положения пред противниковата врата. Първият прецизен удар беше на Ивелин Попов в 8-ата минута, само че Белец без проблем избави. Две минути по-късно Вербич от гостите направи огромен пропуск, откакто засече остро центриране на Безяк, само че прати топката настрана от вратата.

В 15-ата минута Костов пропусна добра опция, пращайки топката над вратата след подаване на Антон Недялков. Последваха равностойни минути с доста битка за първа топка на терена. В 33-ата минута Костов направи независим пробив и шутира мощно, само че още веднъж над вратата на Белец. Последва добър пробив на Костадинов, който докара единствено до корнер.

През втората част националите ни продължиха да търсят интензивно гол, който да им даде очаквания за победа. В 50-ата минута Ивелин Попов насочи удар с глава след центриране отдясно, само че прати топката в ръцете на Белец. Десетина минути по-късно огромен пропуск за гостите направи Иличич, който шутира над вратата на Петков.

Усилията на " трикольорите " бяха възнаградени в 68-ата минута, когато Божиков откри Страхил Попов, който центрира отдясно и влезлият като запаса Галин Иванов вкара с глава за 1:0. В този миг националите имаха потребност от още две попадения, с цел да финишират първи в групата, защото по същото време Норвегия водеше с 2:0 в Кипър.

Гостите обаче доста бързо отвърнаха на удара и Миха Зайц изравни в 75-ата минута за 1:1 с обмислен удар от междинна отдалеченост. Това бе първи прецизен удар за словенците в мача. / Блиц

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР