България и Йордания имат отлично партньорство и ще задълбочат двустранното

...
България и Йордания имат отлично партньорство и ще задълбочат двустранното
Коментари Харесай

България и Йордания ще задълбочат сътрудничеството си в сигурността, борбата с радикализацията и тероризма

България и Йордания имат чудесно партньорство и ще задълбочат двустранното си съдействие в областта на сигурността, битката с радикализацията и тероризма. Това беше общата позиция на президента Румен Радев и министъра на външните работи на Хашемитското кралство Йордания Айман Ал-Сафади, които разговаряха през днешния ден на "Дондуков " 2.

България високо цени напъните на Йордания за поддържане на мира и стабилността в Близкия Изток, което е от извънредно значение за страните от прилежащите райони и за Европейския съюз, уточни президентът Румен Радев. Държавният глава акцентира успеваемостта и положителните резултати от самодейността на йорданския крал Абдула II бин ал-Хусейн така наречен Процес Акаба, за противопоставяне на тероризма, екстремистките идеологии и радикализацията, която е изключително значима за района на Балканите. България и Йордания ще продължат и двустранния обмена на информация и опит в предварителната защита на радикализацията.

Сред задграничните терористични бойци в Близкия Изток няма нито един българин, акцентира на срещата външният министър на Йордания и означи ролята на толерантното българско общество в това отношение. България има дълбоки исторически обичаи в религиозната и етническа приемливост и може да бъде образец, уточни от своя страна президентът Румен Радев.



Насърчаването на икономическия продан и взаимните вложения сред двете страни, също беше измежду акцентите на срещата. Като изключително перспективни области бяха откроени осведомителните технологии, промишленостите с висока добавена стойност, отбранителната промишленост основаването на смесени предприятия и туризмът.

Президентът Румен Радев означи и положителното съдействието в региона на образованието и науката. По думите му би трябвало да се употребява капацитетът на йорданските студенти, приключили висшето си обучение в България за развиването на двустранните връзки.

По време на срещата президентът удостовери поканата си към крал Абдула II да посети България в комфортно за него време.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР