България и Виетнам подписват Спогодба за трудова миграция до края

...
България и Виетнам подписват Спогодба за трудова миграция до края
Коментари Харесай

България и Виетнам подписват Спогодба за трудова миграция

България и Виетнам подписват Спогодба за трудова миграция до края на 2024 година
България и Виетнам ще подпишат Спогодба за трудова миграция до края на 2024 година Целта на документа е да регламентира условия, при които виетнамски жители ще могат да работят на българския трудов пазар, оповестява БГНЕС.

Това стана ясно, откакто ръководителят на Комисията по труда, обществената и демографската политика Деница Сачева организира среща с сътрудника й от Комисията по обществена политика на виетнамския парламент Нгуен Туй Ан. На срещата участва и заместник-министъра на труда и обществените въпроси на Виетнам Ле Ван Там.

По-рано през днешния ден ръководителят на Народното събрание Росен Желязков съобщи, че следва да бъде направена договорната база с работа по Спогодбата за трудова миграция сред двете страни, която би дала добра основа за трудова подвижност и миграция за потребностите на българския пазар.

„ Положителна роля ще изиграят както утвърдените съглашения за свободна търговия и отбрана на вложенията, по този начин и реализацията на стратегическите документи, в това число тактиката на Европейски Съюз за Индо-тихоокеанския район “, сподели още Желязков.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР