България и Виетнам могат да бъдат заедно по пътя на

...
България и Виетнам могат да бъдат заедно по пътя на
Коментари Харесай

Росен Желязков: България и Виетнам могат да бъдат заедно по пътя на ускореното икономическо развитие

България и Виетнам могат да бъдат дружно по пътя на ускореното икономическо развиване и бързия напредък.

Това съобщи ръководителят на Народното събрание Росен Желязков на срещата си с президента на Социалистическа република Виетнам Во Ван Тхъонг, оповестиха от пресцентъра на Народно събрание. 

Българска парламентарна делегация, водена от ръководителя на Народното събрание, е на публично посещаване в Социалистическа република Виетнам по покана на ръководителя на Националното заседание на страната Въонг Дин Хуе. Вече можем да отчетем позитивно развиване в нашите двустранни контакти, обвързвано с участието на България в Европейски Съюз и на Виетнам в АСЕАН, означи ръководителят на Народното събрание. Росен Желязков подчерта, че връзките сред България и Виетнам се основават на взаимно доверие, другарство и десетилетни обичаи, които са гаранция за сполучливото разрастване на техния капацитет и реализиране на нов модел на икономическо съдействие. България и Виетнам могат да бъдат дружно по пътя на ускореното икономическо развиване и бързия напредък, съобщи той. 



През 70-те и 80-те години в България са живели повече от 35 000 жители на Виетнам, повече от 5000 виетнамци са приключили висшето си обучение в България и аз имам вяра, че тези хора са самобитен мост сред нашите две страни и култури, уточни Росен Желязков. Трябва да търсим способи да разширяваме и обогатяваме икономическите си връзки, да подтикваме просветителния продан и съдействието в региона на науката, тъй като тези сфери ще оказват помощ за напредъка и благоденствието на нашите страни, означи той. 



В състава на българската делегация са ръководителят на Комисията по труда, обществената и демографската политика Деница Сачева (ПГ на ГЕРБ-СДС), ръководителят на Комисията по защита Христо Гаджев (ПГ на ГЕРБ-СДС), ръководителят на Комисията по икономическа политика и нововъведения Хамид Хамид (ПГ на ДПС), ръководителят на Комисията за директното присъединяване на жителите и взаимоотношението с гражданското общество Валентин Тончев (ПГ на ДПС), заместник-председателят на Комисията по културата и медиите и ръководител на Групата за другарство България-Виетнам Стоян Михалев (ПГ „ Продължаваме промяната – Демократична България “), заместник-председателят на Групата за другарство България – Виетнам Борислав Гуцанов (ПГ „ Българска социалистическа партия за България “) и националният представител от групата Иво Русчев (ПГ „ Възраждане “), както и депутатите Нели Димитрова (ПГ „ Продължаваме промяната – Демократична България “), Цветан Предов (ПГ „ ИТН “), Ангел Георгиев (ПГ „ Възраждане “) и Александър Вълчев (ПГ „ ИТН “). Кметът на Казанлък Галина Стоянова също е в формалната делегация.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР