България и Великобритания ще работят заедно за сигурност и сътрудничество

...
България и Великобритания ще работят заедно за сигурност и сътрудничество
Коментари Харесай

Захариева обсъди сътрудничество след Брекзит с британския министър за Европа и Америка

България и Англия ще работят дружно за сигурност и съдействие на Балканите и след Брекзит. В това бяха единомислещи вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева  Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна и министър на и министърът за Европа и Америка в английското Министерство на външните работи Уенди Мортън.

Екатерина Захариева  Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна и министър на беседва с Уенди Мортън през днешния ден преди началото на Срещата на министрите на външните работи от Берлинския развой за Западните Балкани в Скопие, на който тази година съпредседатели за първи път са България и Република Северна Македония.

Екатерина Захариева: Българите, живеещи във Англия няма да усетят основна разлика от на следващия ден

„ България и Англия постоянно сме имали единодушие по това какво да създадем повече за Балканите. Имаме доста близки визии. Нека да продължим да работим дружно по тази тематика “, сподели министър Захариева. Според нея двете страни могат да развиват и общи планове на Балканите по линия на формалната помощ за развиване – да вземем за пример такива, каквито България има сега в района с Япония.

Външният ни министър акцентира, че екологията и свързаността неслучайно са цели и на взаимното председателство на Берлинския развой през 2020 година на България и Република Северна Македония. „ Берлинският развой бе основан, с цел да усъвършенства точно свързаността и добросъседските връзки, които са и изискване в договарянията за участие в Европейския съюз “, сподели Екатерина Захариева  Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна и министър на.

България с подготвеност за осъществяване на Споразумението за отдръпване на Англия от Европейски Съюз

Британският министър за Европа и Америка акцентира, че Лондон ще продължи да работи и оказва поддръжка на Берлинския развой за Западните Балкани и след Брекзит, като ще продължи да извършва поетите си до момента задължения в тази област.

Екатерина Захариева  Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна и министър на и Уенди Мортън засегнаха и тематики от бъдещите общоевропейски връзки с Лондон след Брекзит и след почналите на 2 март договаряния сред Европейската комисия и Англия. Външният ни министър акцентира смисъла, което България придава на съдействието с Лондон в областта на сигурността и в обществената област.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР