България и Унгария споделят убеждението, че решението на конфликта в

...
България и Унгария споделят убеждението, че решението на конфликта в
Коментари Харесай

Румен Радев: Решението на конфликта в Украйна няма да дойде с повече оръжия

" България и Унгария споделят убеждението, че решението на спора в Украйна няма да пристигна с повече оръжия, а с повече воля, разговор и дипломатически старания за деескалация и преустановяване на бойните дейности. "

Това съобщи президентът Румен Радев след работната си среща с президента на Унгария Каталин Новак, която е на посещаване в България.

" Споделяме нашата обща паника от развиването на средата за сигурност в подтекста на войната в Украйна, от която нашите две страни са директно наранени, освен като географска непосредственост, само че и като съществуване на обилни общности – маджарски и български, в Украйна ", добави Румен Радев.

" В нашата поддръжка, която е безусловна към справедливата война на украинския народ, в нашето общо наказание на експанзията на Кремъл, не можем да пропуснем и нашето безпокойствие от ескалацията на спора и от растящите опасности пред нашите страни ", сподели още Радев.

" Този спор се трансформира във война на безсилие освен за воюващите страни – Русия и Украйна, само че и във война на безсилие за Европа, за нашите стопански системи, за нашите обществени системи ", добави българският президент.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР