България и Унгария се изказват по-предпазливо относно евентуални санкции срещу

...
България и Унгария се изказват по-предпазливо относно евентуални санкции срещу
Коментари Харесай

Ексминистър: Турция има един приятел в ЕС и това е България

България и Унгария се изричат по-предпазливо по отношение на възможни наказания против Турция поради интервенцията в Северна Сирия. Това разяснява в Сутрешния блок по Българска национална телевизия Милен Керемедчиев, някогашен заместник-министър на стопанската система и външните работи.

Според него повода Унгария да го прави е съглашението с Турция за релокирането на имигранти от нейна територия. България пък поради добросъседски връзки. Турция има един другар в Европейски Съюз и това е България, сподели Керемедчиев.

" За момента няма наложени наказания, само че има молба на европейските страни да съблюдават оръжейно ембарго към Турция, което към този момент се съблюдава от огромните европейски страни, само че в последна сметка няма да има резултата, който всеки цели, защото още веднъж ще тласне Турция към пазара на оръжие в Русия ", сподели Керемедчиев.

По думите му Европа няма доста механизми, с цел да оказва въздействие върху Ердоган.

" Ердоган самичък затъва в тази рецесия, защото това е третата интервенция, която Турция организира в Сирия. За последните 8 години Турция затъва финансово и политически в това сирийско тресавище ", счита Милен Керемедчиев.

Керемедчиев не чака сериозен турски пробив на сирийска територия, изключително и след съглашението на кюрдите с Башар Асад.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР