България и Унгария се изказват по-предпазливо относно евентуални санкции срещу

...
България и Унгария се изказват по-предпазливо относно евентуални санкции срещу
Коментари Харесай

Милен Керемедчиев: Турция има един приятел в ЕС и това е България

България и Унгария се изричат по-предпазливо по отношение на възможни наказания против Турция поради интервенцията в Северна Сирия. Това разяснява Пред Българска национална телевизия Милен Керемедчиев, някогашен министър на стопанската система и външните работи.

Според него повода Унгария да го прави е съглашението с Турция за релокирането на имигранти от нейна територия. България пък поради добросъседски връзки. Турция има един другар в Европейски Съюз и това е България, сподели Керемедчиев.

"За момента няма наложени наказания, само че има молба на европейските страни да съблюдават оръжейно ембарго към Турция, което към този момент се съблюдава от огромните европейски страни, само че в последна сметка няма да има резултата, който всеки цели, защото още веднъж ще тласне Турция към пазара на оръжие в Русия ", уточни той.

По думите му Европа няма доста механизми, с цел да оказва въздействие върху Ердоган.

"Ердоган самичък затъва в тази рецесия, защото това е третата интервенция, която Турция организира в Сирия. За последните 8 години Турция затъва финансово и политически в това сирийско тресавище ", счита той.

Керемедчиев не чака сериозен турски пробив на сирийска територия, изключително и след съглашението на кюрдите с Башар Асад.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР