България и Турция ще облекчат трафика между двете страни, информират

...
България и Турция ще облекчат трафика между двете страни, информират
Коментари Харесай

Облекчават трафика между България и Турция

България и Турция ще облекчат трафика сред двете страни, осведомят от Министерството на превоза и известията. От ведомството прецизират, че за 6 месеца капацитетът на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " ще се усили с 30%, а на Лесово - със 100%, като е планувано да бъдат построени три ленти за прекосяване на хладилни камиони.

Ще бъде координирано също основаването на системата за ръководство на опашките от камиони по границите, която ще работи на правилото " първият дошъл, първият минал ". За това са се договорили в Свиленград министърът на превоза и съобщенията Николай Събев и турският министър на превоза и инфраструктурата Адил Караисмаилоглу.

Те са разгледали също опциите за подобряване на свързаността и посредством развиването на морския и железопътния превоз.

Обсъдено е и актуализиране на квотата от разрешителни за авто транспорт на товари, тъй че тя да дава отговор на потребностите на превозвачите на всяка от страните. На 24 и 25 февруари в София ще се организира съвещание на Смесената комисия, където детайлите ще бъдат конкретизирани на експертно равнище.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР