България и Турция се превърнаха в център на енергийната сигурност.

...
България и Турция се превърнаха в център на енергийната сигурност.
Коментари Харесай

Чавушоглу: България и Турция се превърнаха в център на енергийната сигурност

България и Турция се трансфораха в център на енергийната сигурност. Това сподели външният министър на Турция Мевлют Чавушоглу след срещата си с българския външен министър Екатерина Захариева.

"България за нас не е просто комшия, тя е съдружник, другарска страна. В нашия район има тествания и компликации и когато работим дружно, ще ги преодолеем ", сподели Чавушоглу.

Той уточни като образец битката с противозаконната миграция. "Нашата увереност ще продължи, освен в битката с тестванията, само че и в области, които са в интерес на нашите нации ", означи турският външен министър.

По думите му двустранната търговия пораства, само че има още капацитет. Той регистрира фактът, че турски компании работят в България и влагат в страната..

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева съобщи, че Турция е съдружник на България в НАТО, наш комшия, един от най-важните стопански сътрудници на България, значим сътрудник с битката с противозаконната миграция, тероризма и радикализацията.

"Радвам се, че набелязахме и доста съответни стъпки по какъв начин да продължим да развиваме това партньорство. Разбрахме се допустимо най-скоро да организираме междуправителствено съвещание, като нашите специалисти и комисии се съберат да приготвят това съвещание ", означи тя.

Захариева уточни, че стокообменът сред двете страни е над 4 милиарда евро, само че има още огромен капацитет. Тя добави, че Турция е значим сътрудник в региона на енергетиката и е значима за диверсификацията на източниците на газ. Тя установи и растежа в туризма.

"Турция има предпочитание да разшири другарските си връзки с България във всички области " съобщи Чавушоглу и акцентира, че турските жители в България оказват мощна поддръжка в това отношение.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР