България и светът преминават през тежко изпитание. То налага пълна

...
България и светът преминават през тежко изпитание. То налага пълна
Коментари Харесай

Президентът: Епидемията ще подложи на изпитание здравната система на държавата

„ България и светът минават през тежко тестване. То постанова цялостна готовност на материалните запаси и моралните сили на обществото. Епидемията ще подложи на тестване здравната система и всички обществени системи на страната “. Това сподели президентът Румен Радев след срещата му с премиера Бойко Борисов и ръководителят на Националния действен щаб генерал-майор професор доктор Венцислав Мутафчийски във връзка рестриктивните ограничения по време на едномесечното изключително състояние, което България разгласи в петък.

„ Ограничителните ограничения са животоспасяващи. Строгите ограничения ще бъдат отполза единствено, в случай че всеки един осъзнае техният смисъл и своето място и присъединяване в битката с ковид. Извънредното състояние е с едномесечен период и аз го одобрявам като краткотрайна мярка, макар рецензиите си към метода, по който беше въведен. Моят апел е да не се поддаваме на суматохата. Българските институции работят във формсмажор и би трябвало да демонстрираме схващане към техните старания. В интерес на всички ни е да изпълняваме прецизно ограничаващите ограничения и напътствията на управляващите “, добави Румен Радев. 

„ Само с ограничавания, забрани и санкции не можем да излезем от тази рецесия като пълноценно и същински крепко общектво. Здравната рецесия поражда разтърсвания в стопанските системи и в обществената система. тя оставя на тествания дребния и междинния бизнес “, сподели още президентът. По думите му, смъртоносната зараза припомня на всички по света, че „ е време да осъзнаем нуждата от гражданска отговорност и социална взаимност “.

Той изрази своето почитание и поддръжка към медиците. „ Нашето оцеляване зависи от техния професионализъм, нравстеност, техническо застраховане “, сподели още президентът.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР