България и Северна Македония ще засилят сътрудничеството си в отбраната,

...
България и Северна Македония ще засилят сътрудничеството си в отбраната,
Коментари Харесай

Съмишленици срещу войната: Военните министри на Скопие и София ще си сътрудничат в отбраната


България и Северна Македония ще засилят съдействието си в защитата, с цел да ограничим риска от разпространяването на войната отвън границата на Украйна. Това стана ясно на среща на военните министри на двете страни в София.

Славянка Петровска стартира визитата си с поклонение пред Паметника на незнайния войник. Тя увери, че в лицето на Северна Македония София има правилен съдружник на западната си граница. А българският й сътрудник изрази предпочитание за Балканите в никакъв случай повече да не се приказва като за " барутния погреб на Европа ".

„ Радвам се, че в последните години не е имало мотив да се приказва за Балканите по този метод, само че в действителност отговорност и на България, и на Република Северна Македония е да създадем по този начин, че това да продължи да бъде по този начин и в бъдеще. Тоест в никакъв случай Балканите да не бъдат източник на напрежение, източник на боен спор в Европа “, сподели министърът на защитата Димитър Заков.

„ Днес Северна Македония способства за стабилността и сигурността, а Република България на западната си граница има комшия, който й е съдружник “, съобщи Петровска.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР