България и Северна Македония планират да обменят добри практики в

...
България и Северна Македония планират да обменят добри практики в
Коментари Харесай

София и Скопие ще се учат взаимно как се бори корупция

България и Северна Македония възнамеряват да обменят положителни практики в битката с корупцията и деполитизацията на държавната администрация.

Това се разбра от известие на нашето външно министерство, в което се разказва среща, извършена в сряда, сред посланика ни в Скопие Ангел Ангелов и Люпчо Николовски – вицепремиер в държавното управление на Зоран Заев по въпросите на битката с корупцията и престъпността, устойчивото развиване и човешките запаси.

Срещата е следващата от множеството начинания, които подхвана българската страна през последните няколко месеца, с цел да усъвършенства имиджа си в югозападната ни съседка. Това се постанова след тежкия срив в двустранните връзки, настъпил след отхвърли на държавното управление в София да разреши старт на договарянията на Скопие за еврочленството на Северна Македония в края на предходната година.

Същия ден дипломат Ангел Ангелов подписа три съглашения с македонската страна за планове, финансирани от България, на обща стойност 177 605  лева Единият от плановете ще оказва помощ за преквалификацията и придобиването на нови умения от жители, изгубили работата си в резултат на пандемията. Другите два плана са за закупуване на клиничен аудиометър за потребностите на локалния Институт за слухова, речева и гласова рехабилитация, както и за правенето на туристически справочник от Сдружение „ Св. Климент ".

Във вторник бяха подписани други две съглашения за планове в областта на образованието и опазването на здравето на стойност 314 741 лева По-голямата част от тази сума (272 669 лева.) е планувана за закупуване на преносим мамограф. Остатъкът ще отиде за повишение на потенциала на локалните училищни психолози.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР