България и Северна Македония не успяха да постигнат споразумение за

...
България и Северна Македония не успяха да постигнат споразумение за
Коментари Харесай

България и Северна Македония не се разбраха за цената на тока

България и Северна Македония не съумяха да реализират съглашение за цената на тока, който страната ни ще изнася за югозападната ни съседка, предава БНР. Скопие чака да получи цена, която е най-малко с 15% по-ниска от тази на борсата, оповестяват македонските медии. Това значи под 400 евро за мегаватчас. 

Работна група от Скопие беше на посещаване у нас. В нея участваха шефовете на македонските енергийни компании Васко Ковачевски и Орхан Муртезани, както и Виктор Андонов - консултант на премиера Андон Ковачевски. Следващата седмица още веднъж ще има среща на работните групи.

На 5 септември министър председателите на България и на Северна Македония Гълъб Донев и Димитър Ковачевски се договориха страната ни да помогне с електричество. Донев тогава посочи, че за интервала до 31 март 2023 година е контрактувано да бъде изнасяна към 200 мегаватчаса базова електрическа енергия. Бяха реализирани и договорености за депозиране на природен газ в „ Чирен ”, тъй че районен съд Македония да може да се възползва от присъединяване си в терминала в Александруполис. " Така доставките на полутечен газ ще могат да бъдат по-балансирани без страната да изпитва спомагателни компликации ", сподели българският министър председател.
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР