България и Северна Македония най-вероятно ще имат съвместно председателство на

...
България и Северна Македония най-вероятно ще имат съвместно председателство на
Коментари Харесай

България и Северна Македония вероятно ще имат съвместно председателство на Берлинския процес

България и Северна Македония най-вероятно ще имат взаимно председателство на Берлинския развой следващата година.

Това разгласи министърът на външните работи на Полша Яцек Чапутович на среща с български публицисти във Варшава, съобщи БНР.

В момента Полша е ръководител на Берлинския развой, а идващият ще бъде избран на Срещата на върха в Познан.
Въпреки отлагането на началото на договарянията за участие в Европейски Съюз на Северна Македония и Албания за октомври полският външен министър Яцек Чапутович е безапелационен, че пред страните има ясна европейска вероятност.

" Мисля, че ние просто би трябвало да ги подкрепим. Много съм удовлетворен, че най-вероятно вие ще наследите председателството на Берлинския развой дружно със Северна Македония ".

Съветникът на полския президент Анджей Дуда - Богослав Виниц, обаче предвижда, че присъединението на всички страни от Западните Балкани ще се забави доста по-дълго.

" Ние поддържаме страните от Западните Балкани, само че няма климат в Европа, който да разреши тяхното скорошно присъединение. Ще бъде доста мъчно да се причислят най-малко в идващите 10 години ".

В Полша чакат при започване на юли в Познан да бъде оповестена къде ще бъде идната среща на върха. От българска страна към този момент не е коментиран въпросът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР