България и Северна Македония могат да постигнат споразумение до края

...
България и Северна Македония могат да постигнат споразумение до края
Коментари Харесай

Бучковски: България и Северна Македония могат да посгигнат споразумение до края на юни |

" България и Северна Македония могат да реализират съглашение до края на френското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Убеден съм, че има късмет за това ", съобщи пред " Нова нюз " някогашният македонски министър председател Владо Бучковски. 

С тези си думи той препотвърждава твърдения за подложен период за повдигане на ветото - до края на юни, когато е и краят на френското председателство. Миналата седмица Христо Иванов от Демократична България отхвърли държавното управление да си е поставяло краен период за повдигане на ветото. Премиерът Кирил Петков съобщи, че България не е обещавала съответна дата на отпадане на ветото за начало на договаряния за участие на Северна Македония в Европейски Съюз.

Според Владо Бучковски в този момент политическият климат е доста по-благоприятен за постигането на единодушие.

", които работят срещу това да има компромис и договаряне сред двете ни страни ", смята още той.

Той твърди още, че изгонените петима съветски дипломати от Скопие са ставали все по-агресивни в опитите си да осуетят постигането на единодушие сред Северна Македония и България и респективно - да се попречи на участието на Скопие в Европейски Съюз.

Бучковски разяснява и, съгласно което едвам 3504 души са българи. По думите му причина за този дребен брой е това, че множеството български паспорти, които са взети от македонски жители, са извадени по стопански аргументи за тези хора да могат да влязат в Европейски Съюз. Бившият македонски министър председател счита, че хората с българско поданство в Северна Македония към този момент не са в страната.

" Вярвам, че всички българи, които са желали по време на преброяването да се заявят като българи, са го създали ", добави той. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР