България и САЩ вървят рамо до рамо към изграждането на

...
България и САЩ вървят рамо до рамо към изграждането на
Коментари Харесай

Мария Габриел: България и САЩ вървят рамо до рамо към изграждането на по-проспериращ, сигурен свят

България и Съединени американски щати вървят един до друг към построяването на един по-проспериращ, сигурен свят, на основата на демократичните полезности. Това сподели вицепремиерът Мария Габриел на публична гала по валидиране на юбилейна пощенска марка, отдадена на 120-ата годишнина от определяне на дипломатически връзки сред България и Съединени американски щати, съобщи Българска телеграфна агенция.

На събитието в зала „ Договори " в Министерството на външните работи участваха министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков и изключителният и пълномощен дипломат на Съединени американски щати в България Кенет Мертен.

В композицията на пощенската марка е употребявано акредитивното писмо, което е показано през 1903 година на Цар Фердинанд от първия пълномощен министър на Съединени американски щати в България Джон Джаксън.

Акредитивното писмо е подписано от американския президент Теодор Рузвелт. Събитието е част от календара с празнувания на годишнината от определяне на дипломатическите връзки сред двете страни.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР