България и САЩ са съюзници и стратегически партньори. Между нашите

...
България и САЩ са съюзници и стратегически партньори. Между нашите
Коментари Харесай

Борисов пред US посланика: България и САЩ са стратегически партньори

България и Съединени американски щати са съдружници и стратегически сътрудници. Между нашите две страни е открит резистентен политически разговор на всички нива. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов по време на срещата си в Министерския съвет с изключителния и пълномощен дипломат на Съединени американски щати Херо Мустафа. Това оповестиха от държавната пресслужба.
Премиерът Борисов поздрави Херо Мустафа за назначението й като дипломат в София и изрази убеденост, че дипломатическите връзки сред България и Съединени американски щати ще продължат да се развиват възходящо. Министър-председателят Бойко Борисов означи отличното взаимоотношение, което страните ни имат в региона на сигурността и защитата - по двустранна линия и в границите на НАТО.

Министър-председателят уточни, че както актуалната президентска администрация на Съединени американски щати, по този начин и българското държавно управление отдава високо значение на осъществяването на уговорката от Срещата на върха на НАТО в Уелс през 2014 година за увеличение на разноските за защита. Борисов акцентира, че България на процедура реализира тази евроатлантическа цел с договорите за доставка на самолетите F-16 Block 70 и обвързваното съоръжение и въоръжение.

Премиерът Борисов подчертава върху капацитета за надграждане на стратегическото партньорство със Съединени американски щати и в други области като енергийна сигурност, развиване на високите технологии, обучение, просвета и просвета. Според българския министър-председател от изключително значение е съдействието сред България и Съединени американски щати за развиването на контактите сред хората. По думите му сериозен принос в тази посока имат разнообразни стратегии и начинания, ориентирани към разширение на обмена измежду студенти, учени и представители на бизнеса. Като положителна наклонност министър председателят Борисов означи също, че през последните няколко години има наклонност на стабилно повишаване на броя на американските туристи в България.

В рамките на диалога министър-председателят Бойко Борисов беше осведомен с главните цели на Посолството на Съединени американски щати при дипломат Херо Мустафа.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР