България и САЩ навлизат тази седмица във финалната права на

...
България и САЩ навлизат тази седмица във финалната права на
Коментари Харесай

Може ли F-16 да навлезе в облаци над България?

България и Съединени американски щати навлизат тази седмица във финалната права на договарянията за закупуване на изтребители F-16 Block 70, само че към момента има доста незнайни към възможната договорка, в това число към нейната цена. Българското държавно управление разгласи, че чака договорът да е приключен през лятото, само че в това време твърди, че не се стреми към покупка непременно и държи на избрани условия – допустима цена, разсрочено разплащане и бърза доставка.

Сигурна ли е договорката със Съединени американски щати?

Проектът за пръв път стига до толкоз напреднала фаза, откакто през последните десетина година се проваляше на няколко пъти. Сега има решение на Народното събрание, планувано финансиране и избор на съответен снабдител. Предвид неприятната процедура обаче, към момента всичко е допустимо.

Провалът на възможната договорка е малко евентуален, тъй като ще докара до разтягане на стратегическите връзки със Съединени американски щати, които са от основно значение, за което и да е държавно управление.

В същото време обаче съгласно източници на Mediapool Швеция и СААБ, които също имат интерес към поръчката със самолетите " Грипен ", не се отхвърлят да наблюдават плана, което е индикация, че в него всичко е допустимо. Експерти от сектора също не престават да са скептични за бъдещето на договорката.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР