България и САЩ изразяват готовност за по-активно сътрудничество в сферата

...
България и САЩ изразяват готовност за по-активно сътрудничество в сферата
Коментари Харесай

Херо Мустафа похвали туризма ни, ще ни препоръча на инвеститори

България и Съединени американски щати показват подготвеност за по-активно съдействие в областта на туризма, стана ясно след среща сред Херо Мустафа, дипломат на Съединени американски щати у нас, и министър Николина Ангелкова.

От Министерството на туризма прецизират, че по време на срещата Херо Мустафа е поздравила страната ни за резултатите в туризма и е изразила подготвеност за още по-активно съдействие в бранша.

Министър Ангелкова от своя страна е заявила, че туризмът е измежду предпочитаните области, които могат да разширят партньорството сред двете страни и е показала данни за миналата година.

" За интервала януари-ноември 2019 година посрещнахме над 101 хиляди американски туристи, което е нарастване с 8,5 на 100 в съпоставяне със същия период на 2018 г ", е декларирала Ангелкова по време на срещата. Българският министър е подчертала, че страната ни известна измежду гостите от Съединени американски щати като дестинация за културен, естествен и екотуризъм.

Страната ни има доста още какво още да покаже като целогодишна дестинация на посетителите оттатък Океана, с изключение на морския и зимния си туризъм, е показала министър Ангелкова пред американския посланик.

Във фокуса на изявленията са били напъните на Министерство на туризма за основаване на оптимални условия за работа на туристическия бизнес и за привличане на повече вложители. Министър Ангелкова е изразила предпочитание за надграждане на постигнатото от извършения през май 2019 година първи взаимен конгрес за туризъм със Съединени американски щати с образуване на бъдещи капиталови турове.

" Страната ни предлага удобни условия за вложения в бранша ", показва Ангелкова, представена от МТ.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР