България и Сърбия показват стабилна тенденция на нарастване на обмена

...
България и Сърбия показват стабилна тенденция на нарастване на обмена
Коментари Харесай

Нараства обменът на туристи между България и Сърбия

България и Сърбия демонстрират постоянна наклонност на повишаване на обмена на туристи.

През 2017 година Белград е посетен от 1 млн. туристи, които са осъществили 2 млн. нощувки. От тях 39 хиляди са гостите от България, които са прекарали приблизително ден и половина в града. Това демонстрират данните на туристическата организация на Белград. Ирена Алексич от организацията показва:

„ Българските туристи са едни от най-желаните в Сърбия. Те постоянно се връщат още веднъж след визитата си в града и са в Топ 10 по бройка измежду останалите туристи. Нашата цел е да засилим този тренд на туристите от България “.

Повечето българи провеждат самостоятелно пътуванията си, по тази причина евентуално броят им е по-голям от посочените статистически данни, допускат туроператорите.

Сръбските туристи у нас също се усилват с всяка година.

България и Сърбия възнамеряват основаването на общ туристически артикул, който да оферират на далечни пазари. Според Алексич, с цел да се привлекат китайските туристи, би трябвало да се направи обединено туристическо предложение:

„ И София, и Белград на този пазар не сме толкоз познати. Ще представляваме нещо ново и забавно. Затова би трябвало да засилим работата по основаването на общ артикул и съм уверена, че ще имаме триумф “.

Туристическият бизнес от България и Сърбия поддържа дейни контакти, показва Байко Байков – ръководител на Асоциацията на българските туроператори и туристически сътрудници.

„ Сръбските туристи са едни от мечтаните в България. Те употребяват огромно многообразие от нашите туристически услуги “, разяснява той.

Над 150 хиляди нощувки осъществят у нас сръбските туристи, което е сериозен капацитет и за в бъдеще, акцентира още Байков.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР