България и Съединените щати са съюзници и стратегически партньори. Сътрудничеството

...
България и Съединените щати са съюзници и стратегически партньори. Сътрудничеството
Коментари Харесай

Премиерът: Разчитаме на американските еврейски организции

" България и Съединените щати са съдружници и стратегически сътрудници. Сътрудничеството е изключително необятно и има наклонност за по-нататъшно задълбочаване ".

Това съобщи министър председателят Бойко Борисов на видеоконферентна среща с водачите на водещите еврейски организации в Съединените щати в границите на 75-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации, оповестиха от държавната пресслужба.

Борисов е подчертал, че разчита на поддръжката на американските еврейски организации за усилване на двустранното търговско-икономическо съдействие и за привличането на нови директни американски вложения в България.

Премиерът е заявил, че държавното управление ще продължи да основава условия за среда, свободна от всички форми на дискриминация.

Премиерът даде висока оценка на Стратегическия разговор България-САЩ, чиято първа сесия се състоя на 8 януари 2020 година в София. По думите му по този начин се отваря нова глава и по-високо равнище на съдействие в предпочитаните области от съвместен интерес като сигурността и защитата, енергетиката, търговията и стопанската система.

„ Разчитаме на поддръжката на американските еврейски организации за усилване на двустранното търговско-икономическо съдействие и за привличането на нови директни американски вложения в България “, акцентира министър-председателят Борисов.

Според него забележителен капацитет за нови двустранни връзки е налице във високотехнологичните браншове като осведомителните и информационните технологии, аутсорсинга, машиностроенето и електрониката.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР